30 Ekim 2020 05:27

Büyükçekmece Adliyesi binasının depreme dayanıksız olduğu raporlandı

Büyükçekmece Adliyesi binasının depreme dayanıksız olduğu ve göçme riski taşıdığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği çerçevesinde alınan raporla ortaya çıktı.

Büyükçekmece Adliyesi | Görsel: Google Street View

Paylaş

Büyükçekmece Adliyesi binasının depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla ortaya çıktı. Büyükçekmece Belediyesi, binanın acilen boşaltılması için Büyükçekmece Başsavcılığı’na resmi yazı yazdı ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen bina kullanılmaya devam ediliyor.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na ait olup Adalet Bakanlığı’na tahsis edilen Büyükçekmece Adliyesi’nde TBDY yönetmeliğine göre inceleme yapıldı. 2018 yılından sonra alınan raporda adliye binasının depreme dayanıksız olduğu, yapının güçlendirilmesinin teknik açıdan sorunlu olduğu, depremde ağır hasar ve yıkım riski taşıdığı tespit edildi.

DEPREMDE GÖÇME RİSKİ VAR

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 16 Mart 2020 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na binanın tahliye edilmesi yönünde resmi bir yazı yazdı. Yazıda Büyükçekmece Adliyesi Ana Hizmet Binası olarak kullanılan binanın göçme bölgesinde kaldığı, depremde ağır hasar ve göçme riski taşıdığı, mevcut hali ile kullanılmasının risk teşkil ettiği bildirilerek acilen tahliye edilmesi gerektiği belirtildi. Ancak üzerinden geçen zamana rağmen adliye binası boşaltılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trafodaki arızayı gidermek isteyen 2 işçi, akıma kapılıp yaralandı

SONRAKİ HABER

Fransa'da hükümetin pandemi politikası ve sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...