29 Ekim 2020 15:41

Fransa'da radikal İslamla suçlanan oluşumun başkanı Erdoğan'dan sığınma istedi

Fransa’da radikal İslamı yaydığı suçlamasıyla kapatılan BarakaCity’nin başkanı İdriss Sihamedi, Erdoğan’dan sığınma istedi. Göç İdaresinin Sihamedi'nin paylaşımına yanıt vermesi tepki çekti.

Sihamedi ve Göç İdaresinin Twitter paylaşımları

Paylaş

Fransa’da radikal İslamı yaydığı, terör eylemlerini meşrulaştırdığı suçlamalarıyla kapatılan BarakaCity’nin başkanı İdriss Sihamedi Türkiye'den sığınma istedi.

Twitter’dan bir paylaşımda bulunan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da etiketleyen Sihamedi, kurumlarının kapatıldığını, kendisi ve ekibinin ölüm tehditleri aldıklarını öne sürdü.

Sihamedi’nin paylaşımına Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yanıt verdi. Müdürlük, “Siz ve iş arkadaşlarınız, isminiz, soyadınız, kimlik bilgileriniz ve pasaport numaralarınızın da bulunduğu sığınma talebi dilekçeleriniz ile kurumumuza bireysel başvuruda bulunursanız, değerlendirmeye alacağız." dedi. Kurum, bir başka paylaşımda "Bilgileriniz geldikten sonra, İstanbul Havaalanı'ndaki ekibimiz durumla ilgili bilgilendirilecektir" mesajını yazdı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün bu paylaşımına çok sayıda kişi tepki gösterdi. Pek çok Twitter kullanıcısı, Türkiye'de daha fazla radikal İslamcı istemediklerini yazdı.

Fransa'da Bakanlar Kurulu tarafından kapatılan Barakacity hakkında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 72 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ankara Ahlatlıbel’de Şule Çet Parkı'nın açılışı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa