29 Ekim 2020 10:55

Uzmanlar salgına dair önlem alınmamasına tepkili: Hâlâ neyi bekliyorsunuz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgınında gelinen noktayı "ağır tablo" diye nitelemesinin ardından herhangi bir önlem açıklamamasına uzmanlar tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4’ünün İstanbul’da olduğunu ve İstanbul’da 1 haftada vaka artış oranının da yüzde 62 olduğunu belirterek “İstanbul’u kontrol altına almazsak salgınla baş edilemez” uyarısında bulundu. Bakan Koca, bu ağır tabloya rağmen koronavirüs önlemleri konusunda topu yine vatandaşa attı ve "Şu an bir kısıtlama düşünmüyoruz" diyerek herhangi bir önlem açıklamadı. Uzmanlar ise ağır tabloya dikkat çekerek “Hâlâ ne bekliyoruz yeni önlemler için?​” diye sordu.

25 GÜNDE 12 BİN 564 "YENİ HASTA"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, Sağlık Bakanlığı günlük durum raporlarına göre İstanbul’da 1 Ekim-25 Ekim arasında toplam 12 bin 564 "yeni hasta" olduğuna vurgu yaparak “Bu sayının yüzde 39’u (4 bin 924) son hafta (19-25 Ekim) tespit edilmiş. Grafiğe bakınca trend net olarak görülüyor. Hâlâ ne bekliyoruz yeni önlemler için?​” diye sordu.

"SORUMLULUK HALKA VE SAĞLIKÇIYA"

Nöro Bilimci Doç. Dr. Çağhan Kızıl ise Bakan Koca’nın açıklamalarını “Önlem yok, sorumluluk sağlıkçıya ve halka, kapanma düşünülmüyor” diyerek Bakan Koca’nın daha önce "İstanbul Wuhan oldu" dediğini hatırlattı. Bir şehirde iki kere Wuhan yaratma başarısının Koca’ya nasip olduğunu ifade eden Kızıl “Çıkıp ‘yönetemiyoruz, sıkıştık’ deseniz bile size duyulan güven artar. Ama hâlâ sanki durum kontroldeymiş gibi tavırlar. Pes!” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA 6 BİN YOĞUN BAKIM HASTASI

Boston College Biyoloji Bölümünde asistan profesör olan Emrah Altındiş ise, koronavirüs tablosunda toplam ağır hasta sayısının Türkiye’de 1836 olarak gösterildiğine işaret ederek “Oysa Bakan ‘İstanbul’da 9 bine yakın yoğun bakım yatağından yüzde 66’sı dolu’ diyor. Bu sadece İstanbul’da 6 bin yoğun bakım hastası yapar” bilgisini paylaştı.

Bakan Koca’nın "Virüs bir kişiden ortalama 3 kişiye bulaşıyor" açıklamasını, "Bulaş kontrolden çıkmış görünüyor" diye niteleyen Altındiş, bu duruma rağmen Bakan Koca’nın "Şu an bir kısıtlama düşünmüyoruz" demesini eleştirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğu istismara maruz bırakılan anne: Yaptıklarının hesabını vermeleri lazım

SONRAKİ HABER

İsabeyliler kanalizasyonun yaydığı kokudan şikayetçi: "İkinci koronavirüs"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...