29 Ekim 2020 08:11

EMEP’ten 29 Ekim mesajı: Tek adam rejimine karşı halk egemenliğini savunacağız

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Baskılara karşı demokrasi ve özgürlükleri, tek adam yönetimine karşı halk egemenliğini savunmaya devam edeceğiz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tek adam rejiminin halk iradesini yok sayan uygulamalarını hatırlatan Gürkan, “Baskılara karşı demokrasi ve özgürlükleri, tek adam yönetimine karşı halk egemenliğini savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Gürkan şu mesajları paylaştı:

“Kendi miting ve etkinlikleri için pandemiyi bir engel olarak tanımayan siyasi iktidarın 29 Ekim kutlamalarını yasaklaması daha önceki ve mevcut uygulamalarının devamıdır. Bu yasakçı zihniyetin sonuçlarını meslek odalarına, muhalefetin etkinliklerine, işçi eylemlerine, son olarak madencilerin yürüyüşüne yönelik saldırılarda da gördük. Erdoğan yönetiminin siyasi yönelimi ekonomide yağma, istihdamda kölelik, yeraltı, yerüstü kaynaklarının ve doğanın talanı ve toplumsal hayatın baskı altına alınmasıdır. Cumhuriyet kutlamalarına getirilen yasak da bu hedefle ilgilidir ve Türkiye’yi daha geriye götürmeyi amaçlıyor. Bu hesap tutmayacak. Baskılara karşı demokrasi ve özgürlükleri, tek adam yönetimine karşı halk egemenliğini savunmaya devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum üyeleri ve avukatlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: Şeker pancarı taban fiyatı üreticide hayal kırıklığı yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa