29 Ekim 2020 04:48

ABD Dışişleri Bakanlığından S-400 açıklaması: Türkiye'ye yaptırımlar düşünülüyor

ABD Dışişleri Bakanlığından Clarke Cooper, Rusya'dan alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye "kesin olarak" yaptırım uygulamayı düşündüklerini söyledi.

Fotoğraf: Dmitriy Fomin/Flickr (CC BY-SA 2.0)

 

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Rene Clarke Cooper, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerini test etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Sputnik'in haberine göre, Türkiye'nin bu konudaki tavrını “provokatif” olarak nitelendiren Cooper, "Yaptırımlar kesinlikle düşünülüyor" diye konuştu. Cooper, Washington'un Ankara'yı “geçilmemesi gereken kırmızı çizginin S-400'ün aktif edilmesi olduğu” konusunda bilgilendirdiğini söyledi. "S-400'ü test etmenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu çok net bir şekilde belirttik" diyen Cooper, Ankara'yı buna karşı ikna etme çabalarının sürdüğünü aktardı. Cooper, ayrıca Washington'un Türkiye ile bir kopuştan kaçınmaya çalıştığını ifade etti.

Amerikalı diplomat, Türkiye'nin batı kampında kalması için mümkün olan her şeyi yaptıklarını dile getirerek, "Türkiye'yi dışlamak, Rusya dışında kimsenin yararına olmaz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK, TELE 1 hakkında inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

Notaların savaşla hesaplaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...