15 Nisan 2011 10:58

Polis şifreye kalkan oldu

YGS’de yaşanan şifre skandalını protesto etmek için bugün dersleri boykot eden öğrencilere polis baskısı had safhaya ulaştı. Okul müdürleri ile irtibata geçen polis okula gelmeyen öğrencilerin isim listesini isterken, öğlen yapılan eylemde ise kortej polis tarafından yolu açması yönünde sık sık uyarıldı. Bir si

Polis şifreye kalkan oldu
Paylaş

Adana’da YGS’de yaşanan şifre skandalını protesto etmek için dersleri boykot eden öğrencilere polis baskısı yaşandı. Sadece okul müdürleri ile görüşen polis, okula gelmeyen öğrencilerin listesini istedi. Sabah Hacı Ahmet Atıl Lisesinde dersleri boykot eden 100 kadar öğrencinin ismini okul müdüründen alan polis, ulaşabildiği öğrencileri zorla derse getirmeye çalıştı. Protestonun devamı ise öğlen yapılan eylem ile devam etti. Belediye önünde bir araya gelen Eğitim-Sen ve lise dershane öğrencileri AKP il binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında polis sık sık kitleyi durdurup yolu kapattıkları gerekçesiyle öğrencileri provoke etti. Bir ara bir polis memurunun öğrencileri iterek yol kenarına çekmeye çalışması ise ‘Öğrenciye değil, cemaate barikat sloganları ile protesto edildi.

Sivil bir polis memuru ise bir süre kortej önünde silahını göstererek yürüdü. ‘Şifreci değil öğrenciyiz, şifreli değil, sınavsız üniversite’ sloganları atan öğrenciler, AKP il binasına yaklaştıklarında ise ‘işte burası hırsız yuvası"  sloganları attılar. AKP il binası önünde kitle adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen şube Başkanı Kamuran Karaca, yaşanan skandal sonrası yapılan açıklamaları hükümet kanadının tatmin edici bulmasının trajikomik olduğunu belirterek tatmin olması gerekenlerin öğrenciler olduğunu vurguladı. Yaşananlara dair geniş çaplı bir araştırma yapılmadan neden acele açıklamalar yapıldığını soran Karaca, bunun nedeninin AKP’nin oy kaygısı olduğunu söyledi. ÖSYM başkanı Ali Demir’in ilk önce şifre yok dediğini hatırlatan Karaca, öğrencilere gönderilen mektupta şifrenin kabul edilmesinin sürecin ne kadar ciddiyetsiz ele alındığının göstergesi olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı ve ÖSYM başkanının istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Karaca, Eğitim-Sen olarak öğrenciler, veliler ve destek veren vatandaşlarla birlikte sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de boykot

SONRAKİ HABER

Malatyalı öğrenciler: Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...