28 Ekim 2020 14:35

Büyük Menderes İnisiyatifi orman yangınlarındaki artışa dikkat çekti

Büyük Menderes İnisiyatifi, Denizli’nin Çardak ilçesinde meydana gelen orman yangınının ardından incelemelerde bulunup halkla bir araya geldi.

Fotoğraf: Büyük Menderes İnisiyatifi

Paylaş

Denizli’nin Çardak ilçesindeki 200 hektarlık alanı etkileyen orman yangını ile ilgili incelemede bulunan Büyük Menderes İnisiyatifi Hayriye Köyü halkıyla bir araya geldi. İnisiyatif Sözcüsü Mustafa Çallıca, “Sadece 200 binden fazla ağacımızı kaybetmedik. Bu alandaki canlılarımızı ve yaşam alanlarımızı kaybettik” ifadelerini kullandı.

Eylül başında Çardak ilçesinde gerçekleşen ve 2 gün süren orman yangını bölgede büyük tahribat yarattı. Büyük Menderes İnisiyatifi bölgede incelemelerde bulunarak mahallelilerle bir araya geldi. İnisiyatif Sözcüsü Çallıca son yıllarda iklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklık ve sıcaklık artışlarına dikkat çekti.

Orman yangınlarının sayısı ve etki alanının büyüklüğüne vurgu yapan Çallıca, “Ekosistemin olmazsa olmazlarından olan ormanlarımız yok oldukça ekosistem de hızla bozulmaya devam etmektedir. Orman varlığımızın yüzde 60’a yakını yangına açık bölgelerde ve risk altındadır. Ayrıca ekonomik sorunları aşmak adına ormanlarımızın; ormancılık dışı amaçlarla, madenler enerji gibi kullanılması tehlikeyi daha da artırmaktadır. Bu bakış açısından acilen vazgeçilmelidir” dedi.

“HERKESİ DOĞAYLA UYUMLU YAŞAMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Ormanlarımız ülkemizin ve gelecek nesillerin güvencesidir” diyen Çallıca sözlerini şöyle noktaladı: “Korumak da hepimizin görevidir. Bizler BMİ olarak bütün canlıların sağlıklı yaşaması ve sağlıklı yaşam alanlarının yok olmaması için sizlerin yanındayız. Doğamıza zarar veren bütün yapıların karşısındayız ve takipçisiyiz. Kamuda çalışan yetkili ve sorumlu olanları yasal görevlerini yapmalarını talep ediyoruz. Herkesi doğayla uyumlu ve birlikte yaşama davet ediyoruz.” (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da ırkçı örgüt yasaklandı, ırkçı hareketlilik geriledi

SONRAKİ HABER

Hamallık yapan emekli memur: Ben değil devlet utansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...