28 Ekim 2020 13:39

SES Manisa Şubesi: Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi halkın sağlığını hiçe sayıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde halk sağlığı açısından tehlike yaratan seyyar satıcıların rektörlük tarafından onaylanmasına SES Manisa Şubesi tepki gösterdi.

Fotoğraf: SES Manisa Şubesi

Reklam

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde halk sağlığı açısından tehlike yaratan seyyar satıcıların rektörlük tarafından onaylanmasına SES Manisa Şubesi açıklama yaptı.

SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan Demirel açıklama yaparak, “Özellikle hastaneler korumanın en yüksek olması gereken yerlerken, ‘sağlık çalışanları birbirlerine yakın temaslı, maske takmıyor’ politikası üzerinden yöneticiler tarafından uyarılırken üniversitenin başı olan rektörlük tarafından böyle bir satışın onaylanması kabul edilemez” dedi.

"ÖZELLİKLE HASTANELER KORUMANIN EN YÜKSEK OLMASI GEREKEN YERLER OLMALI"

“Rektörlükten onay aldığı bilinen” seyyar oyuncak satıcısının CBÜ Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde yere tezgah açmasıyla birlikte özellikle pandemi sürecinden dolayı halk sağlığının tehlikeye atıldığını söyleyen SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan Demirel konuyla ilgili açıklama yaptı. SES olarak bu konuda şikayetlerini hastane yönetimine ilettiklerini ancak henüz herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirten Demirel, “Sosyal mesafeye ve temasa çok dikkat edilmesi gereken bu dönemde böyle bir dikkatsizlik bulaş riskini artırır. Çocukların ellerine ağızlarına götürdüğü oyuncakların bu şekilde satılması çok yanlış. Özellikle hastaneler korumanın en yüksek olması gereken yerlerken, ‘sağlık çalışanları birbirlerine yakın temaslı, maske takmıyor’ politikası üzerinden yöneticiler tarafından uyarılırken üniversitenin başı olan rektörlük tarafından böyle bir satışın onaylanması kabul edilemez. İçeride sağlık çalışanlarına korunma konusunda suçlayıcı ve tehditkar davranan yönetim, dikkatsiz ve özensiz davranarak halk sağlığını riske atıyor” diye konuştu.

Burada seyyar satıcıların satış yapmasının değil rektörlük tarafından buna hastane bahçesinde izin verilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Demirel, hastane yönetiminin bu konuyla ilgili derhal adım atması gerektiğinin altını çizdi.

“REKTÖRLÜK, HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAYA DEVAM EDİYOR”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde hastanede yapacakları stajlarla ilgili Evrensel’e konuşan Hemşirelik öğrencilerinden biri de staj yaptığı serviste Covid pozitif çıkan hastayla temaslı olmasına rağmen filyasyona alınmadıklarını söyledi. Hemşirelik son sınıf öğrencisi “Hastane yönetimi ve rektörlük halkın sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor. Staja başladığımız ilk günlerde ‘hastane içinde veya dışında maskeyle ve üniformalara fotoğraf çekip paylaşmak yasaktır’ diyerek okul yönetimi tarafından bir uyarı aldık. Yeterince koruyucu ekipman olmadan bizleri staja çıkaranlar, fotoğrafla ilgilenmek yerine çalışanlarının, stajyerlerinin ve hastalarının sağlığını korumaya yönelik çaba göstermelidir. Ayrıca rektörlük hastane önünde yerde tezgah açanlara da izin vermemelidir” dedi.  (Manisa/EVRENSEL)

Reklam