28 Ekim 2020 09:21

Ordu'da madene karşı direnen köylülere polis ve jandarma müdahale etti

Ordu Ünye’de yapılmak istenen maden için başlatılan sondaj çalışmasına direnen köylüye polis ve jandarma müdahale etti. Çok sayıda köylü gözaltına alınırken yaralananlar da oldu.

Fotoğraf: Ceyhan Aksu

Paylaş

Ordu’nun Ünye ilçesinde sondaj çalışmalarına karşı direnen köylüye polis ve jandarma müdehale etti. Müdahale sırasında çok sayıda köylü gözaltına alınırken yaralıların olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde köyü ablukaya alan polis köylülerin sondaj alanına gitmesine engel olmak için yolları kapattı. Sondaj makinalarının alana girdiğini haber alan köylüler, polis tarafından kapatılan yollara rağmen tarlalardan yürüyerek sondaj yapılmak istenen alana gitti. Sondaj makinalarının çalışmasına engel olan köylülere polis ve jandarma tarafından müdahale edildi. Dün sondaj sahasına girmek isteyen çok sayıda  köylüyü gözaltına alan polis bu sabah köyün etrafını ablukaya alarak, köylülerin köy dışına çıkmasını engelliyor.

Köyden ulaştığımız Cemal Ordulu, “30 sene İstanbul’da çalıştım, buraya temiz hava soluyayım, diye geldim. Ama burada da nefes aldırmıyorlar. Topraklarımızı, doğamızı, suyumuzu koruyacağız. Tüm köylüler olarak buradayız, topraklarımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Sesimizi tüm Türkiye’ye duyuracağız.”

MAKİNALARIN ÖNÜNE YATTIK KALKMAYACAĞIZ

Sandaj yapılmak istenen alanda olduğunu belirten Yigitler Mahallesinden Yaşar Öztürk ise köylerinin ablukaya alındığını söyledi. Bölgede 40 tane sondaj yapılacağını söyleyen Öztürk, “Süren davalar olduğunu hatırlatmalarına rağmen Valilikten, Kaymakamlıktan, Çevre Bakanlığından izinleri olduğunu söylüyorlar. Ama bizim bu izinler konusunda şüphelerimiz var. İki köy arasında 40 tane sondaj yapmak istiyorlar bu da 20 tane maden ocağı açılması demektir. Buna izin vermeyeceğiz. Makinaların önene yattık, kalkmayacağız” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekim Devrimi’nin 103. Yılında tarihin gizemli ritmini yakalamak 

SONRAKİ HABER

Bağışıklık sisteminin biyolojik ve sınıfsal boyutu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...