28 Ekim 2020 05:05
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ekim 2020 14:28

İskenderun’da yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını kontrol altına alındı

Hatay İskenderun’da dün çıkan ve bazı yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangını kontrol altına alındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün çıkan orman yangını, bugün kontrol altına alındı.

Sarıseki Mahallesi'nde dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangınını söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı. İlçeye bağlı Azganlık Mahallesi'nde etkisini sürdüren yangına helikopterlerle havadan ve çok sayıda arazözle de karadan müdahale edildi.

Bazı yerleşim yerlerinde hafif hasara neden olan yangın kontrol altına alındı.

Dün akşam yangın bölgesine yakın bazı evler tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı trafiğe kapanan Payas-İskenderun Otoyolu da yeniden ulaşıma açıldı. Yangında bazı yaban hayvanlarının da etkilendiği görüldü.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN KONTROL ALTINDA

 

Bölgede incelemede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınının 22 saatlik yoğun mücadelenin ardından kontrol altına alındığını söyledi.

Türkiye genelinde dün 14'ü ormanlık alanda olmak üzere 17 yangın çıktığını ve 16'sının kontrol altına alındığını belirten Pakdemirli, "İskenderun yangını ise dün yine saat 14.25'te başladı. Yoğun bir mücadele verildi. 166 arazöz, 15 dozer, 700 işçi ve ayrı ayrı 3 kurumun İHA'larını da dün akşam kullandık" dedi.

Pakdemirli, "Arazi koşullarının son derece zor olduğu ve büyük bir yangınla karşı karşıyaydık" diye konuştu.

"3 MAHALLEDE MADDİ HASARIMIZ VAR"

Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Sevindirici olan taraf can kaybımız yok ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaç yanmıyor. Ormanlarda da yaban hayatıyla ilgili tamir edilemez veya çok uzun zamanda tamir edilebilecek durumlar ortaya çıkabiliyor. 3 mahallede maddi hasarımız var. Birincisi Akarca Mahallesi, 5 ev ve bir cami etkilendi. Sarıseki Mahallesi'nde 2 ev ve bir ağıl etkilendi. Azganlık Mahallesi'nde de 3 ev bir ağıl etkilendi. Hasar tespiti sonrasında da hasarlarımız İskenderun Belediyemiz ve valiliğimiz tarafından karşılanacak. Soğutma çalışmaları devam etmektedir."

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

İskenderun ve Yayladağı'ndaki yangınlarla ilgili gözaltı bilgilerini de paylaşan Pakdemirli, "Dün elinde benzin bidonu bulunan ve aracının arızalandığını söyleyen 2 kişi, güvenlik kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Sorguları yapıldıktan sonra da savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ayrıca dün Hatay Yayladağı'nda çıkan ve söndürülen kırsaldaki yangının şüphelisi 2 kişi de tespit edildi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Bu kişilerin soruşturmaları devam ediyor" dedi.

 

"TERÖR BAĞLANTISI BULUNAMADI"

Bir gazetecinin, "yangınların terörle bağlantısı" ile ilgili sorusuna Pakdemirli, "Bununla ilgili şu anda dün akşam da açıkladığımız gibi herhangi bir bağlantı bulunmadı herhangi bir ipucu yok. Bu yangın özelindeki tutuklanan kişiler de şu an da serbestler. Savcılık kovuşturmanın devam edilmesine gerek görmedi. Yeni bir bulgu olursa bundan sonra kolluk kuvvetlerimiz ve valiliğimiz gerekli açıklamaları yapacaktır" dedi. (Hatay/AA)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası’nın açıklaması sonrası dolar yeni rekor kırdı, 8.32'nin üzerinde çıktı

SONRAKİ HABER

Brezilya'da hastanede yangın çıktı, 1 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...