27 Ekim 2020 19:45

Nurcan Aslan davası heyet değişikliği nedeniyle ertelendi

2016 yılında İstanbul Küçükçekmece’de Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava, bu kez de mahkeme heyetinin değişimi nedeniyle ertelendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece’de 2016 yılında Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı davanın duruşması Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları, Nurcan Arslan'ın yakınları, kadın örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşma öncesi adliye önünde Nurcan Arslan'ın yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Gonca Yangöz,  kadın örgütleri ile çok sayıda kişinin katılımı ile basın açıklaması yapıldı. "Dün Özgecan bugün Nurcan, yarın hangi can…" pankartının taşındığı basın açıklamasında söz alan Züleyha Gülüm ve Kadın Meclisi üyesi Aşkın Koç, mahkemelere sorumluluğunu hatırlatarak, kadınlar için adalet sağlanması yönünde çağrıda bulundu.

İDDİA MAKAMI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Ardından başlayan duruşmada iddia makamı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, “Abdullah Melih Barış’ın sübut bulunan Tasarlayarak Kasten Öldürme suçundan hal ve eylemlerine uyan TCK’nin 82/1a,62,53,63 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin hükümle birlikte devamı” istendi.

Ardından söz verilen müşteki avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı gelecek celse yazılı ve sözlü beyanda bulunacaklarını belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise esasa ilişkin savunmalarını sunmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, “katılan ve sanık vekillerine esasa ilişkin savunmalarını yapmak üzere gelecek celseye dek süre verilmesine,  tanıklar Sedat Uzun ve Banu Erdoğan’ın yeniden zorla getirmelerine, sanık Abdullah Melih Barış’ın tutukluluk halinin devamına” karar vererek bir sonraki duruşmayı 4 Aralık’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış, Nurcan Arslan’ı ateşli silahla vurarak katletmişti. Olay sonrası gözaltına alınıp tutuklanan fail, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 12 Nisan 2018 tarihinde davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti “tasarlayarak öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, “iyi hal” indirimi ile cezayı müebbet hapse çevirdi. Yerel mahkemenin kararının ardından sanık ve müşteki avukatları dosyayı Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, “sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği”ni savunarak kararın bozulmasına karar verdi. Bozma kararının ardından davanın 7 Ocak’ta 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmesi kararlaştırıldı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Camiye çevrilen Kariye Müzesi’ndeki fresk ve mozaiklerin üzeri kapatıldı

SONRAKİ HABER

Federal Mogul işçileri: Varsa yoksa üretim; işçinin canını düşünen yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...