27 Ekim 2020 13:51

Raul Marco Hamburg'da anıldı

Hamburg'da gençler, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren İspanya Komünist Partisi (M-L) Başkanı Raul Marco için anma etkinliği düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya'nın Hamburg kentinde gençler 16 Ekim'de hayatını kaybeden İspanya Komünist Partisi (M-L) Başkanı ve CIPOML’nin kurucularından Raul Marco için anma etkinliği düzenledi. Pandemi koşulları nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu anmada, Raul Marco'nun yaşamı ve sınıf mücadelesine katkıları anlatıldı ve yaşamından kesitler içeren bir kısa film gösterildi. Gençler Marco’yu gençliğin sosyalizm mücadelesinde yaşatacakları mesajını verdiler.

Raul Marco için saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ilk sözü 'Arbeit Zukunft' gazetesi adına Hanna Lubcke aldı ve uluslararası komünist hareketin önemli bir militanını kaybettiğine değinerek, onun hayatını adadığı ideallerin peşinden gideceklerini vurguladı. Etkinlikte yapılan diğer konuşmalarda da, bir devrimci ve komünist olarak Marco'nun hayattıyla ilgili bilgiler aktarıldı, onun revizyonizme karşı duruşunu ve devrimci mücadeleye adanmışlık tutumunu Almanyalı gençler olarak yaşatacakları mesaı verildi.

Hamburg Eyalet Milletvekili Deniz Çelik de anma etkinliğine katılarak, “Raul Marco’nun mücadeleci kimliği ve yaşamı hepimize örnektir. Onu mücadelemizde yaşatacağız” diye konuştu. (Hamburg/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası: Salgın alarm veriyor

SONRAKİ HABER

SES Ankara Şubesi: Hayatlarımız ve emeğimiz pazarlık konusu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa