27 Ekim 2020 13:23

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında soruşturma başlatıldı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Kaan Ulu/DHA

Paylaş

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın hakkında "FETÖ" ile ilişkili olduğu yönünde iddiada bulunduğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığını Twitter hesabından duyurdu.

Kavuncu şu ifadeleri kullandı: Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, Savcılık makamına verilemeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim. Bu sabah avukatlarım, Savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler. Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım.

İL BAŞKANLARI, ÜMİT ÖZDAĞ'IN İHRACI İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Öte yandan İYİ Parti'nin 81 il başkanı, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracı için genel merkeze dilekçe verdi. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, " İl başkanları bugün kendileri bizzat ıslak imzalarını teslim etmek için genel merkezimize gelmiştir" dedi.

İYİ Partinin 81 il başkanı, dilekçelerini teslim etmeden önce genel merkez önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, "İstanbul İl Başkanımıza yapılan bu haksız saldırıya karşı bir irade beyanını ortaya koymak için buradayız. İl başkanları bugün kendileri bizzat ıslak imzalarını teslim etmek için genel merkezimize gelmiştir. Vatandaşa tüm gönlümüzü ve yüreğimizi açmışken bu süreçte partimizin yıpratılmasına müsaade edemeyeceğimiz için disiplin kuruluna ve genel başkanımıza gerekli imza dilekçelerimizi iletmek üzere buradayız" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Eskişehir’de planlanan termik santral 11 milyon insanın sağlığına mal olacak"

SONRAKİ HABER

Ordu'da maden protestosuna müdahale: 6 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...