27 Ekim 2020 11:30

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Boykot diyorsa Fransız uçaklarını satsın

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'ya yönelik boykot çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Fotoğraf. Mustafa Murat Kaynak/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarını boykot etme çağrısını eleştirdi, "Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın bir çantası var. Onu da Saray'ın bahçesinde yaksın, 'protesto ediyorum' desin" ifadelerini kullandı.

İskenderun'daki patlamaya dair konuşan Kılıçdaroğlu "Terörün partisi, inancı yoktur. Teröristin temel amacı insanı yok etmektir. Terör eylemlerine hep birlikte karşı çıkmak durumundayız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İSTANBUL PANDEMİ TOPLANTISI

İstanbul'da pandemi dolayısıyla yapılan toplantıya İBB başkanı niçin davet edilmiyor? Demokrasiyi ve başarıyı sindiremezlik var. Ekrem Bey İstanbulluların oyuyla geldi. Sayın valiye hatırlatmak isterim, sen arabanda Türk bayrağı kullanan bir kişisin. Sen hükümetin, devletin temsilcisisin. Sen bu bayrağı kullanıyorsan bayrağın gereğini yerine getirmek durumundasın. Gerekçe uyduracak bir duruma düştüysen kusura bakma sen vali değilsin. İki yüzlülükle valilik yapılmaz. Koltuk için onurunu satan vali olmaz.

GRİP AŞISI STOKU VE AŞI ÖNCELİĞİ

Grip aşısı için bahsedilen 1 buçuk milyon dozu eminim torpili bulan alacak. Türk Eczacılar Birliği aşı almak istiyor aslında Hollandalı bir firmadan. Güzel bir şey. 1 buçuk milyon doz aşı alacak. Sağlık Bakanlığı'na başvuruyorlar, 'Ben ilgilenmiyorum, Devlet Malzeme Ofisiyle görüşeceksiniz' diyor. İlk dilekçeyi 11 Eylül'de veriyorlar. İşin sonu şu; 14 Ekim itibariyle Devlet Malzeme Ofisi, Türk Eczacılar Birliğini ziyaret eder ve der ki 1 buçuk milyon doz aşıyı biz alamadık, Hollanda aldı. Böyle bir devlet yönetimi olmaz arkadaşlar.

"FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI KİM?"

'FETÖ ile mücadele ediyoruz' diyorlar, külliyen yalan. 'FETÖ'nin siyasi ayağı' diye kitapçık çıkardık, her şey var burada. MGK kararı var. Dönemin müsteşarının açıklamaları var mı, Erdoğan'ın var mı, Milli İstihbarat'ın çok öncelerden FETÖ'yü takip ettiği var mı? Var. E kimdir devletin siyasi ayağı? Devletin kılcal damarlarına, en kritik noktalarına FETÖ'nun unsurlarını yerleştiren siyasi otoriteye siyasi ayağı denir.

FETÖ ile ilgili araştırma komisyonu kuruldu. Bu raporu yayınlamıyorlar. Çünkü FETÖ'nün siyasi ayağının bir numaralı sorumlusunun sarayda oturduğunu herkes biliyor. Bu kitap toplatmalar ne zamandan beri böyle. Darbe dönemlerinde olur deği mi? Sanıyorlar ki biz bunu toplattığımız zaman Kılıçdaroğlu susacak. Senin feriştahın gelse bizi susturamaz.

"ERDOĞAN DALGA GEÇİYOR"

Sayın Erdoğan Malatya'ya gitti, servisçiler odası başkanı da AK Partili, 'Esnaf olarak müjde bekliyoruz' diyor. Erdoğan'ın verdiği yanıt, 'Ne müjdesi, ben müjde verdim zaten'. Başkan devam ediyor; 'Vallahi işsiziz, evimize ekmek götüremiyoruz' diyor. 'Bu bana çok abartılı geldi' diyor Erdoğan. Dalga geçmektir bu.

"MADEM BOYKOT VAR FRANSIZ UÇAKLARINI SATSIN"

Fransız mallarına boykot çağrısı yapıyorsun da vatandaşta alacak hal mi kaldı? Vatandaşa 'askıda ekmek' demişsin, çıkıyorsun 'Fransa mallarına boykot uygulayacağız' diyorsun. Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın bir çantası var, onu da Saray'ın bahçesinde yaksın, 'Protesto ediyorum' desin. Ahkam kesiyorsun, arkasında durmuyorsun. Mısır'a bir şey diyor musun? Diyemezsin. Doğu Akdeniz'de en haklı davamızda yalnız kaldık. Biz yurtta barış, dünyada barış geleneğinden geliyoruz. Her ülkeye saygılıyız, her ülkenin de bize saygılı olması lazım. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Raflardan dosyalar iniyor

SONRAKİ HABER

İskenderun'da orman yangını çıktı, alevler yerleşim yerlerine yaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...