26 Ekim 2020 11:41

Mardin'de, kayyumla görüşmek isteyen kadınlar belediyeye alınmadı

Mahallelerinde bulunan kireç fabrikası nedeniyle oluşan hava kirliliğine ilişkin Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ile görüşmek isteyen kadınlar, belediyeye alınmadı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin'in Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde çok sayıda kadın, mahallede yıllardır üretim yapan Şakir Nuhoğlu'na ait Nuhoğlu Kireç Fabrikası’nın filtre takmaması sonucu meydana gelen çevre ve hava kirliliğine ilişkin belediye kayyumu olan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ile görüşmek istedi. Ancak belediyenin önüne gelen kadınlar, "Vali burada değil, randevu olmadan da görüşemezsiniz" diyen polisler tarafından belediye binasına alınmadı.

Jinnews’in haberinde, yarım saat boyunca kapıda kalan kadınların, kimseyle görüştürülmeden belediye önünden ayrıldığı belirtildi. 

"ÇOCUKLARIM ASTIM HASTASI"

Duruma tepki gösteren Emine Barık, "Üç yıldır aynı şekilde herkesle görüşmek için gidip geliyoruz. Ama kimse derdimize bir çare bulmuyor. Bu kireç fabrikası yüzünden akşamları dışarı bile çıkamıyoruz. Çocuklarımın hepsi astım olmuş. Rahat bir şekilde nefes bile alamıyoruz. Bir filtre takılsın diye gelip Vali ile görüşelim dedik ama kimse bizle görüşmedi, randevu almamız gerekiyormuş. Nefes almamaya devam edelim" dedi. 

Belediye önünde bekleyen kadınları polis ayrıca, "Burada neden çekim yapıyorsunuz amacınız nedir" diyerek engellemeye çalıştı. (MARDİN)

 

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR üst üste 3 yıl zarar açıkladı: 2019 yılı zararı 733 milyon lira

SONRAKİ HABER

Uluslararası Covid-19 Karikatür Yarışmasında ödüller verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...