26 Ekim 2020 10:31

Dilovası Systemair HSK işçilerinin direnişi 8. gününde: 10 işçi işbaşı yaptı

Birleşik Metal-İş sendikasına üye olmalarının ardından zorunlu ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK işçilerinin direnişi 8'inci gününde devam ederken 10 işçi bugün işbaşı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında, Birleşik Metal-İş sendikasına üye olmalarının ardından zorla ücretsiz izne çıkarılan işçilerin direnişi 8'inci gününde devam ediyor.

Sabah vardiyasının başlamasıyla beraber fabrika önünde hakları için direnen işçiler de sloganlar ve ıslıklarla güne başladı.

İşçiler, sabah 06.30’da fabrikanın önünde toplanmaya başladı. Bir önceki gün 10 işçiye fabrika yönetimince yollanan mesaj ile işbaşı yapmaları için teklif verilmişti. Direnişteki işçiler 10 arkadaşının içeriye girmesi yönünde karar aldı ve 10 işçi işbaşı yaptı. Yemek molası verdiği esnada fabrikanın arka tarafındaki çay içme alanına giden işçiler, “İnandına sendika, inadına DİSK” ve “Sendika haktır engellenemez” sloganları attı.

Fabrika önünde sohbet ettiğimiz işçiler, "Buradan bir daha tekrarlıyoruz, hepimiz bu fabrikaya girmeden, sendika bu fabrikaya girmeden direniş bitmeyecek” sözleriyle kararlılıklarını yineledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları İzleme Örgütünden Osman Kavala açıklaması: Dava, siyasi amaçlı

SONRAKİ HABER

Cihatçıların eylemi TBMM gündeminde: Cihatçıların yürüyüşü neden engellenmedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...