26 Ekim 2020 04:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren işçiye 12 yıl hapis istemi

Kocaeli'de iki çocuk babası işçi Muhterem Çıtanak'a sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşayan İşçi Muhterem Çıtanak'a sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. 12 yıla kadar hapsi istenen Çıtanak’ın 25 Ağustos 2019’da yaptığı, "Ülkende beklenen darbe oldu, Sen Marmaris’te tatildeydin" paylaşımı da suç sayıldı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Kocaeli Karamürsel’de bir tersane çalışırken sosyal medya paylaşımları nedeniyle işine son verilen ve polis tarafından evi basılan Muhterem Çıtanak’a bir yıl sonra dava açıldı. Karamürsel Cumhuriyet Başsavlığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer aldı. Çıtanak’ın 25 Ağustos 2019’da yaptığı "İstanbul’da sel oldu beyefendi tatilde diyecek son kişisin @RTErdogan. Ülkende beklenen darbe oldu, sen Marmaris’te tatildeydin. Darbeyi de SGK emeklisi milyoner eniştenden öğrenmiştin, Sn @ekrem_imamoglu sizin 25 yılda yapamadıklarınızı yapıyor an itibariyle" paylaşımları suç sayıldı. Çıtanak iddianamede yer alan ifadesinde, "Twitter’da çok sayıda paylaşımda darbe esnasında Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te tatilde olduğunu defalarca yazdıkları için ben de bu konuyla İmamoğlu konusunun birbiriyle benzer mahiyette olduğuna vurgu yapmak için bu paylaşımı yaptım. Suç olduğunu bilmiyordum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Sudan'a normalleşme "hediye"si olarak 5 milyon dolarlık un gönderecek

SONRAKİ HABER

Çamlıdere Belediye Başkanı "Bakan Selçuk'un kardeşi torpil yaptı" dedi, MEB yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa