Behçet Necatigil’in "Küskün Yolcunun Türküsü" isimli şiiri bestelendi

Bade Nosa ve Emre Can Sarısayın, Behçet Necatigil’in “Küskün Yolcunun Türküsü” şiirini besteledi ve bir video klip eşliğinde dinleyicilerle buluşturdu.

24 Ekim 2020 10:48
Paylaş

Bade Nosa ve Emre Can Sarısayın, Behçet Necatigil’in “Küskün Yolcunun Türküsü” şiirini besteledi ve dinleyicilerle buluşturdu.

Dijital platformlardaki yerini alan “Küskün Yolcunun Türküsü” şarkısının klibi Edremit ve Kazdağları’nda Çağla Çağlar yönetmenliğinde çekildi. Klibin görüntü yönetmenliğini Emre Köktaş üstlendi. Kabak kemaneyi Ruşen Can Acet, gitarı Emre Can Sarısayın, perküsyonu ise Abbas Karacan çaldı.

Bade Nosa, yeni şarkısı hakkında “Behçet Necatigil 1970’te, ‘Küskün Yolcunun Türküsü’ ile, ‘Dünya böyle gidiyorsa, elbet bir nedeni var’ diye yazmış. Bugün, 2020’de, dünyanın nereye gittiğini tahayyül etmekte zorlandığımız bir yılın son demlerinde, bu dizelere tutunuyoruz. İçimizde her daim yaşamakta olan yarası saklı çocukluklarımız biliyor dünyanın gidişatının nedenini. Çocukluk çekiyor, çocukluk ağır basıyor. Dünya, hakkı verilmemiş çocuklukların vebaliyle gidiyor gittiği yere” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mülteci cinayetleri açıklaması: İşsizliğin sebebi mülteciler değil sömürü düzenidir

SONRAKİ HABER

"Türbülans" oyunu izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa