24 Ekim 2020 07:51

Korkusuz Yazarı Memduh Bayraktaroğlu'na 380 gün hapis cezası

Cem Küçük'ün bir televizyon programındaki "Morfinlenmiş, haysiyetsiz, ahlaksız, foseptik çukuru" ifadelerini yazısında alıntılayan Yazar Memduh Bayraktaroğlu'na 380 gün hapis cezası verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

RTÜK, Fuat Uğur ve Cem Küçük'ün TGRT’deki “Medya Kritik” programında Sözcü gazetesi ve okurları için sarf ettikleri "Morfinlenmiş, haysiyetsiz, ahlaksız, foseptik çukuru, bidon kafa" ifadelerinden dolayı yapılan şikâyet sonucunda programa ceza kesmedi. Ancak köşesinde RTÜK'ün bu kararını eleştirerek, "Ben de size aynı kelimelerle hitap edebilir miyim?" diye soran Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu'na 380 gün hapis cezası verildi.

Bayraktaroğlu, köşesinde konuya ilişkin YouTube kanalında RTÜK yönetimine, “Madem ‘it, köpek, morfinlenmiş, haysiyetsiz, ahlaksız, foseptik çukuru, bidon kafa’ demek ifade özgürlüğü çerçevesinde kabul edilmeli, ben de size aynı kelimelerle hitap edebilir miyim?​” diye sorduğunu aktardı.

‘SİZLER ÖYLESİNİZ DEMEDİM’

“Bu sıfatları size aynen iade ediyorum”, “Sizler öylesiniz” demediğini belirten Bayraktaroğlu “Ben de size aynı kelimelerle hitap edebilir miyim?​” diye sorduğu için RTÜK’ün savcılığa başvurduğunu ve şikayetçi olduğunu aktardı. Bayraktaroğlu, savcının kovuşturma başlattığını yargıcın da bunu “hakaret” olarak kabul ettiğini belirtti ve kendisine 380 gün hapis cezası verdiğini yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de okullardaki Kovid-19 vakaları artış gösterdi

SONRAKİ HABER

EŞİK’ten bakana çağrı: Kadınların kazanılmış haklarına saldırmaktan vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...