15 Nisan 2011 09:46

Ankara'da polis-idare baskısına rağmen boykot!

Lise ve dershane öğrencileri Ankara’da da YGS’nin iptali için boykottaydı. Sabah 10.30’dan itibaren öğrenciler dersleri boykot etti. Pek çok lisede ve dershanede öğrencilerin boykota katılmaması için kapılar kilitlendi. Okul polisi ve okul idareleri öğrencileri tehdit etti.Öğrenciler, baskılara rağmen boykota katıl

Ankara'da polis-idare baskısına rağmen boykot!
Paylaş

Öğrenciler, baskılara rağmen boykota katıldı. Kolej Meydanı’nda toplanan öğrenciler, veliler ve eğitimciler Ziya Gökalp’e yürüyerek ÖSYM Başkanı Ali Demir’in istifasını istedi.

ÖĞRENCİLER OKULLARA KİLİTLENDİ

Ankara’da birçok lise ve dershanede öğrenciler saat 10.30’dan itibaren derslere girmedi. Mamak’ta Ege Lisesi, Suzan Mehmet Gönç Anadolu Lisesi, Başkent Lisesi, Keçiören’de İncirli Endüstri Meslek Lisesi, Çankaya’da da Çankaya Lisesi’nde öğrencilerin okuldan çıkması polis ve okul idareleri tarafından engellendi. Birçok okulun kapılarına kilit vurulurken, teneffüsler dahi iptal edildi. Okulların önüne çevik kuvvet ekipleri yığınak yaptı. Suzan Mehmet Gönç Lisesi’nde boykota katılmak polis tarafından uzun süre engelledi. Öğrenciler tepkilerini pencerelerden sloganlar atarak gösterdi. Daha sonra okuldan topluca çıkan öğrenciler Kızılay’daki ortak eyleme katıldı. Eğitim Sen Genel Merkezi’nin eyleme destek vermesine rağmen öğrencilerin boykota katılmalarına engel olan yöneticilerin bir kısmının Eğitim Sen üyeleri olması öğrencilerin tepkisine yol açtı.

‘SINAVSIZ ŞİFRESİZ EĞİTİM İSTEDİLER’

Tüm baskılara rağmen öğrenciler Kolej Meydanı’nda buluştu. Öğrencilere aralarında Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, KESK Basın Yayın Sekreteri Hamide Yiğit, Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Doğan Kaya’nın da bulunduğu çok sayıda sendika temsilcisiyle veliler destek verdi.

“Sehven Boykottayız” pankartı açan öğrenciler, “Sınavsız, şifresiz hava sahası istiyoruz”, “Sınavlar kalksın, hayata zaman kalsın”, “İmamın ordusu, öğrencinin düşmanı” dövizleri taşıyarak Ziya Gökalp Caddesi boyunca yürüdü.

‘YGS İPTAL EDİLSİN’

Öğrenciler adına açıklamayı Özge Dinç ve Özgür Selim Gürler yaptı. YGS mağduru öğrencilerin sorunlarının acilen çözülmesi istenen açıklamada, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının gerçeği gizlemeye dönük yalanlar olduğu ifade edildi. “Bizler bu ülkenin aydın gençliğiyiz. Amacımız ülkesinin ve halkının sorunlarına sahip çıkan, duyarlı, birikimli bireyler olabilmek” denilen açıklamada, mevcut sınav sisteminin böyle bir geleceği imkansız hale getirdiği vurgulandı. YGS’nin iptal edilmesi istenen açıklamada, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun istifa etmesi istendi.

‘ENKAZIN ÜSTÜNDE TEPİNMEYİN’

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, hükümetin, öğrencilerin yaptığı eylemlerden ders çıkartması gerektiğini belirterek, “Öğrencilerimiz, onların göstermediği demokratik davranışı geleceklerine sahip çıkarak göstermişlerdir. Bir eğitim sistemi ancak bilimsel temeller üzerinde yükselirse ilerleyebilir, aksi takdirde çöker. Bugün yaşanan budur. Eğitim sistemi çürümüştür” diye konuştu. Öğrencilerin eğitim sisteminin enkazı altında kaldıklarını ifade eden Kılıç, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve ÖSYM Başkanı’nın bu enkazı kaldırmak yerine üstünde tepindiklerini söyledi. ÖSYM’den sınava ilişkin her gün yeni itiraflar geldiğini kaydeden Kılıç, “İstifa etmek için neyi bekliyorsunuz. ÖSYM Başkanı ya istifa edecek, ya istifa edecek” dedi. Şifreli YGS’nin iptal edilerek, LGS’nin tek sınav olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Kılıç, sınavsız ve kamusal bir yükseköğretim için mücadele edeceklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)


EĞİTİM SEN ŞUBELERİNDE BOYKOT ÇATLAĞI Eğitim Sen Ankara Şubeleri imzasıyla öğrencilerin boykot eylemi yerine, akşam saatlerine eylem çağrısı yapılması tepki topladı. Eğitim Sen Ankara 1 ve 3 Nolu Şubeler öğrencilerin boykotuna destek verirlerken, bazı okullarda işyeri temsilcilerinin “Bizim eylemimiz akşam saatlerinde” diyerek öğrencilerin boykota katılmasına destek vermemesi dikkat çekti. Duruma tepki gösteren öğrenciler, destek istemek için görüştükleri bazı Eğitim Sen şube yöneticilerinin kendilerine “siz öğrencileri temsil etmiyorsunuz” diyerek olumsuz yanıt verdiklerini anlattı.

ÖNCEKİ HABER

Termik santrale geçit verenler yargı önünde

SONRAKİ HABER

İzmir'de ÖSYM başkanı istifaya çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...