23 Ekim 2020 11:58

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, "Parti içinde sarayla teması olanlar var" dedi

İYİ Parti'de Ümit Özdağ ile Buğra Kavuncu geriliminin ardından milletvekili Aytun Çıray, "Parti içinde sarayla teması olanlar var" dedi. Teşkilat başkanı Koray Aydın ise Çıray'a "Etkisiz eleman" dedi.

Fotoğraf: Ramazan Çetin/DHA

Paylaş

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik "FETÖ'cü" iddiaları tartışılırken parti içindeki gerilimi artıracak bir açıklama da İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi. Çıray, parti içinde Saray ile temas edenlerin olduğunu savundu. Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Çıray’a "etkisiz eleman" diyerek yanıt verdi

DW Türkçe’den Mirgün Cabas’a açıklamalar yapan Çıray, partisindeki bazı isimlerin Cumhurbaşkanlığı'ndaki bazı insanlarla teması olduğunu belirterek, bu isimlerin Millet İttifakı’ndan çıkılmasını istediğini söyledi. “Açık açık söyledi, isim vermek istemiyorum” diyen Çıray, şöyle devam etti: Üç beş bakanı konuşalım, bir araya gelebiliriz diye beyanları var. Bazı arkadaşların dostlukları veya bilemediğim sebeplerden Saray’daki bazı insanlarla temasları var. Bunlar olabilir, önemli olan bunların hakimiyeti almaması.

KORAY AYDIN YANIT VERDİ: SENİN İÇİN OYUN KURMAMA GEREK YOK, ETKİSİZ ELEMANSIN

İYİ Parti kongresinde "oy verilmeyecekler" listesi hazırladığı iddia edilen Teşkilat Başkanı Koray Aydın eleştirilere yanıt verdi. Aydın, gücünün sahibinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu söyledi. HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Aydın, liste hazırlamadığını söyledi.

Ümit Özdağ'ın iddialarını yanıtlayan Koray Aydın, "Seçilemeyenler il kongrelerinde kazanamayanlardır. Şimdi Ümit Özdağ ‘aday olmadım’ diyor; olmadın mı, olamadın mı? Olamadın..." ifadelerini kullandı.

Aydın, İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'a ilişkin ise “Sen bunun kongresine gitmemişsin, telefonuna çıkmamışsın, ayağına gelmemişsin. Aytun’cuğum sen bu kongreyi nasıl alacaktın yani? Partideki odana gelmezsin, seçildiğin günden beri İzmir’deki seçim bölgesindeki ilçelere dahi gitmedin. Adamlar feveran halinde" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin telefonuna çıkmıyorsun, medya üzerinden siyasal zemin hazırlıyorsun" diyen Koray Aydın şöyle devam etti: Bu delege bunları biliyor, görüyor… Sonra diyor ki 'Koray Aydın oyun kurdu'. İşim yok bir de seninle mi uğraşacağım? Seni tanıyorum zaten. Senin için oyun kurmama gerek yok, etkisiz elemansın ve yalan konuşuyorsun. ‘Millet İttifakını ben kurdum’ diyorsun. Bu ittifakı kuran Meral Akşener. Hakkaniyet denilen bir şey var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası: Bunun adı “Pandemi Kurulu” değil “Pandomim Kurulu” olur

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Sağlık Bakanlığı önlem değil ceza derdinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa