23 Ekim 2020 11:26

BM: Libya'da taraflar ateşkes anlaşması imzaladı

Libya'da tarafların ateşkes imzaladığını açıklayan BM Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, "Yol uzun ve zordu. Vatanseverliğiniz, ilerlemenizi ve uzlaşıya varmanızı sağladı" dedi.

Fotoğraf: Abdul-Jawad Elhusuni/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'da tarafların ateşkes anlaşması imzaladığını duyurdu. BM'den yapılan açıklamada, ateşkesin 'derhal başlayacağı' belirtildi. Ateşkes anlaşmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek. Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil" dedi.

AA'da yer alan habere göre, BM Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, bölgede yer alan "yabancı savaşçıların" üç ay içinde Libya'yı terk etmesi gerekitğini ve yeni bir ortak polis gücünün devriyelere başlayacağını söyledi. Cenevre'de düzenlenen imza töreninin ardından konuşan Williams, "Yol uzun ve zordu. Vatanseverliğiniz, ilerlemenizi ve uzlaşıya varmanızı sağladı" ifadelerini kullandı.

BİNGAZİ-TRABLUS TİCARI UÇUŞLARI BAŞLADI

Başkent Trablus'tan Bingazi arasında ticari uçuşlar bugün itibarıyla başladı. Trablus'tan kalkan yolcu uçağı, Bingazi kentine iniş yaptı. İki kent arasında en son uçuş 2019 yılının yaz ayında gerçekleştirilmişti.

ERDOĞAN: ÜST DÜZEYDE BİR ATEŞKES DEĞİL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Hz. Ali Camii'nde kılınan namaz sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Libya'da yapılan ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek. Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ konusunda devam eden çatışmalar ve ateşkeslere ilişkin ise Erdoğan, "Türkiye'nin en az Rusya kadar burada barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum" diye belirtti.

S400'lerin Sinop'ta test edildiği iddiaları konusunda Erdoğan, "Bu testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız. Herhalde bunu Amerika'ya soracak değiliz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu? Burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Büyükçekmece'de düşen eğitim uçağının pilotu Beytullah Nart hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ABD, Türkiye'deki vize işlemlerini güvenlik gerekçesiyle askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa