15 Nisan 2011 09:25

Termik santrale geçit verenler yargı önünde

Yalova’da bu kez termik santrale hayır diyen çevreciler değil, kaçak başlanan termik santral inşaatıyla ilgili yıkım işlemini yapmayarak görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla ilgili belde belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri yargılanıyor.AKSA Akrilik Kimya AŞ fabrikası içerisinde inşaatı sürmekte olan 645 MW&rsq

Termik santrale geçit verenler yargı önünde
Paylaş

AKSA Akrilik Kimya AŞ fabrikası içerisinde inşaatı sürmekte olan 645 MW’lik kömür yakıtlı termik santrali, Taşköprü Belediyesi’nin 1000 ve 5000’lik imar planlarına işleyen Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Fen İşleri Müdürü Serhat Tarık Erdem ve 5 belediye meclis üyesinin yargılanmasına başlandı. Belediye sınırları içinde kaçak başlanan santral inşaatına göz yummak, mühürleme sonrası yıkım işleminin gereğini yerine getirmemek, görevi kötüye kullanmak iddialarından İçişleri Bakanlığı’nca açılan soruşturma sonrasında dava açılması izni verilmişti.

Yalova 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2010/1027 dosya nolu davada Taşköprü Belediye Başkanı AKP’li Şaban Ertan’ın yanı sıra Belediye Fen Müdür Vekili S.Tarık Erdem, Belediye Meclis Üyeleri Sezen Bozkurt, Sayim Ünlü, Satılmış Boyun, İdris Yıldız ve Adem Sarpkaya, hakim önüne çıktı. Davaya karşı taraf olarak İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan katıldı. Kent Konseyi Başkanı Lale Dondurmacıoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ve Kadın Meclisi üyeleri, Yalova'da çevre gönüllüleri ve YAÇEP adına Kemal Bayrı da adliyeye gelerek, Bahar Doğan’a termik santrale geçit verenlere karşı mücadelede destek verdiler. Duruşmaya Taşköprü Belediyesi lehine tanık olarak çağırılan AKSA eski Genel Müdürü ve Akkök İcra Kurulu üyesi Mustafa Yılmaz katılmadı.

Duruşmada yargılanan davalılar, verdikleri ortak ifadede suçlamaları kabul etmediklerini dile getirerek, santral yapımından mühürlemeye kadar haberdar olmadıklarını, Taşköprü Belediyesi’ne mühürleme öncesinde inşaata başlandığına dair ne yazılı ne de sözlü bilgi gelmediğini söylediler. Fen İşleri Müdürü S.Tarık Erdem, yapılan işlemlerle alakası olmadığını dile getirirken, davacı tarafta yer alan İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan ise kaçak olan santralle ilgili yıkım yetkisinin Taşköprü Belediyesi’nde olduğunu ve yıkım yapılmadığını, gerekli kontrollerin yapılmadığını, geçerli olan 50 binlik plana uyulmadan imara devam edildiğini söyledi. Taşköprü Belediyesi avukatlarının delillerin incelenmesi için süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti süre vererek davayı 26 Mayıs 2011 Saat 13.55’e erteledi.

Mahkeme sırasında gergin, ancak adliye çıkışında çok neşeli görünen Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, basın mensuplarına, “Çekin, çekin, burada da fotoğrafımız olsun. Başbakan da buralardan geçmişti ama sonunda nerelere geldi. Şimdi bizim de yolumuz buradan geçiyor, bakalım ne olacak?​” dedi. Ertan, makam aracıyla adliye binasından ayrılırken, yargılanan diğer isimler ise herhangi bir açıklama yapmadan toplu şekilde binadan ayrıldı.(Yalova/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul ve Diyarbakır’da tutuklamalar

SONRAKİ HABER

Ankara'da polis-idare baskısına rağmen boykot!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...