22 Ekim 2020 08:44

HDP Milletvekili Oya Ersoy: Grip aşısı, tombala usulü dağıtılıyor

HDP Milletvekili Oya Ersoy, kronik hastalığı olanların aile hekimliğine grip aşısı olmak için başvurduklarında "sistem onay vermedi" denilerek geri çevrilmesini Meclis'e taşıdı.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy kronik hastalığı olan yurttaşların aile hekimliğine grip aşısı olmak için başvurduklarında “sistem onay vermedi, grip aşısı olamazsınız” denilerek geri çevrilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Ersoy, “kronik hastalığı olan ve aylarca aşı bekleyen aralarında kanser hastalığı başta olmak üzere kalp, tansiyon, şekeri olan binlerce hasta yurttaşın aile hekimliklerine başvurması üzerine, e- sistem üzerinden sorguları yapıldıktan sonra grip aşısı olmaya uygun olmadıkları gerekçesi ile geri çevrilmeleri sağlık sistemindeki çöküşün bir sonucudur dedi.

Sağlık sistemini “tombala usulü” ile yönettiklerinin altını çizen Ersoy, “düşünün ki 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan 10 milyona yakın yurttaş Aile Hekimliklerinde isimlerinin çıkması ümidi ile beklemektedir. İsimleri çıkmayan kanser hastası ve kronik hastalar arasından nasıl bir seçim yapılarak aşı yapılacaktır? Böyle bir yöntem olabilir mi? Ülkede hastaya ismin çıkmadı başka sefere denilen bir sağlık politikası uygulanmaktadır” dedi.

2021 BÜTÇESİ HALK İÇİN SEFERBER EDİLMELİDİR!

Ersoy, bugün Mecliste 2021 yılı bütçesi görüşülmektedir. Bunca yıldır kendi yandaşlarınız için bütçeyi seferber ettiniz. Artık bundan sonra “halk için bütçeyi” kullanın, istihdam için, ekonomik krizi önlemek için, çiftçiyi desteklemek için, sağlık ve eğitim harcamaları için bütçeyi kullanın” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP İlçe Başkanı Kilis’e ölüm orucu paylaşımları nedeniyle 5 yıl 9 ay hapis

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem gazetesi davasında gazetecilerin el konulan dijital materyalleri kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...