21 Ekim 2020 16:46

5 kişinin öldüğü iş cinayeti davasında patrona indirimle 5 yıl hapis cezası verildi

Bursa Gürsu'daki iplik boya fabrikasında 8 Kasım 2017'de 5 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı iş cinayetine dair davada patron Şükrü Demir'e "iyi hal indirimi" ile 5 yıl hapis cezası verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa Gürsu'daki iplik boya fabrikasında 5 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı iş cinayetine ilişkin davada, fabrikanın sahibi Şükrü Demir'e "iyi hal indirim" uygulanarak yalnızca 5 yıl hapis cezası verildi.

Gürsu ilçesinde, 8 Kasım 2017 tarihinde Şükrü Demir'e ait iplik boya fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu işçiler Sadık Hüceyce, Muhammed Baddih, Samer Hshoum, Yasir Saraç ile fabrika sahibi Şükrü Demir'in oğlu Yavuz Demir yaşamını yitirdi, 16 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından gözaltına alınan Şükrü Demir ile İş Güvenliği Uzmanı Tuğba Tonbaz tutuklandı. Soruşturma sırasında alınan bilirkişi raporunun ardından Tonbaz serbest bırakıldı.

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, 21 Şubat 2018 tarihinde "birden fazla kişinin ölümü neden olma ve taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan fabrika sahibi Şükrü Demir de ilk duruşmada tahliye edildi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre davanın bugün görülen karar duruşmasına taraf avukatları ile tutuksuz yargılanan sanık Şükrü Demir katıldı.

Mahkemece son sözü sorulan Şükrü Demir, ''Evladım öldü, işlerim bozuldu, çok üzgünüm, takdir mahkemenindir, beraatimi istiyorum'' dedi.

Bilirkişi raporuna göre asli kusurun kazan sorumlusu Yavuz Demir’e ait olduğunu belirten sanık avukatı da Şükrü Demir'in beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, oy çokluğu ile Şükrü Demir hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan kusur oranı göz önünde bulundurularak 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, daha sonra sanığa "iyi hal" indirimi uygulayarak cezayı 5 yıla düşürdü. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve CHP'nin önergeleri TBMM Genel Kurulunda reddedildi

SONRAKİ HABER

TTB MK Üyesi Akkurt: 20 milyon kişi risk grubunda, grip aşısında kaos yaratıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...