21 Ekim 2020 14:11
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ekim 2020 16:19

Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması getirileceği iddiası yalanlandı

İçişleri Bakanlığı, Reuters'ın Türkiye'den iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı "Türkiye'de haftasonu sokağa çıkma yasağı getirilebilir" haberini yalanladı.

Fotoğraf: Mert Taha Akyol/DHA

Paylaş

Reuters'ın Türkiye'den iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamaları gibi bazı tedbirlerin yeniden yürürlüğe sokulabileceği öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı haberi yalanladı.

Reuters haber ajansı, Türkiye'den iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'de haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının kısa sürede yeniden gelebileceğini yazdı. Haberde Kovid-19 vakalarının resmi verilerin yaklaşık beş katı olduğunu söyleyen yetkililerin "restoran ve tesislerin belirli saatlerde kapatılması, gençlerin ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma saatlerinin kısıtlandırılması ve haftasonu sokağa çıkma yasaklaması"nın gündemde olduğunu söylediği yer aldı. Yetkililerden birinin okullarda yüz yüze eğitime dönme kararının, değerlendirmelerin ardından 'daha net hale geleceğini' söylediği, diğerinin ise İstanbul'da vaka sayısında gözlemlenen artışın 'risk teşkil ettiğini' söylediği belirtildi.

Reuters, Sağlık Bakanlığı yetkililerin sorularına yanıt vermediğini de belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ YALANLADI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebileceği" iddiasının asılsız olduğunu duyurdu. Çataklı, sosyal medya hesabından "Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir" paylaşımı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulması kararına yaptığı itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Türkan Elçi mahkemeye sunması engellenen dilekçesini duruşma sonrası okudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...