21 Ekim 2020 07:03

'Yerli' otomobile Çin'den batarya gelecek

TOGG, üstlenmiş olduğu 'yerli otomobil' projesinde kullanılmak üzere aracın temel parçalarından olan batarya için Çinli şirket Farasis ile anlaştı.

Fotoğraf: TOGG

Paylaş

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geliştirmekte olduğu 'yerli' elektrikli aracın bataryası için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile anlaştı.

Yapılan anlaşmaya göre TOGG’un batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretileceği ortak açıklamada da batarya hücresi tedarikinin yanı sıra Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişleteceği ifade edildi.

İmza töreni sonrası konuşma yapan TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Üretici destek beklerken; Erdoğan hububat ithalatında gümrük vergisini sıfırladı

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi davasında avukatlar reddihakim talebinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa