20 Ekim 2020 11:48

Okullarda vakalar artıyor | Bursa'da 20'den fazla öğretmen Kovid-19'a yakalandı

Bursa’da 20’den fazla öğretmen Kovid-19'a yakalandı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan da okullardan olumsuz haberler aldıklarını söyledi.

Fotoğraf: Gamze Şimşek/DHA

Paylaş

Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, Bursa’da 20’den fazla öğretmenin Kovid-19'a yakalandığını açıkladı. Rona, yüz yüze eğitimin henüz ikinci haftasında okullardaki pozitif tanılarda dikkat çekici artışlar yaşandığını belirterek “Yalnızca bir okulda 5 öğretmenin testi pozitif çıktı. Bu tüm okulun büyük risk altında olduğunu gösterir” dedi.

Okulların yeterli önlem alınmadan açıldığına dikkati çeken Rona, tüm öğretmenler ve öğrencilere test yapılmasını isteyerek "Okulların yardımcı hizmetli ve dezenfektan ihtiyaçları karşılanmalıdır" dedi. Roma, öğretmenlerin, öğrencilerin ve toplumun sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:

  • "Tüm öğretmenler ve öğrenciler testten geçirilerek pozitif vakalar ayrılmalı, yüz yüze eğitim güvenli koşullarda devam etmelidir.
  • Okulların yardımcı hizmetli ve dezenfektan ihtiyaçları karşılanmalıdır.
  • Kantin, servis, pansiyon gibi bulaşı riskinin yüksek olduğu yerler için ilave önlemler alınmalıdır."

ESKİŞEHİR'DE OKULLARDA VAKA SAYILARI ARTIYOR

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, okullarda artan vaka sayıları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Alkan açıklamasında, öğrenci ve öğretmenlere yaygın test yapılması gerektiğinin altını çizdi. "Okullarda yüz yüze eğitimin genişletilmesinin salgına etkisiyle ilgili tartışmanın sağlıklı sürdürülmesi ve ne yapılacağına, alanın tüm öznelerinin katılımıyla birlikte karar verilmesi gerekmektedir. Eskişehir Eğitim Sen Şubemize ulaşan kimi bilgiler okullarda salgına karşı alınan önlemlerde eksikliklerin devam ettiği ve olumsuz durumların yaşandığı yönündedir" diyen Alkan, neredeyse her gün okul öncesi eğitim kurumları başta olmak üzere yeni Kovid-19 tanısı haberlerinin geldiğine dikkat çekti.

Salgınla mücadelenin ancak bilimsel çalışma, ortak akıl ve şeffaf bilgi ile mümkün olduğunu ifade eden Alkan, Milli eğitim Bakanlığının (MEB) alandaki tüm bilgileri alanın tüm özneleri ile paylaşması gerektiğini söyledi. MEB’in bir an önce ortak akılla kararların alınabileceği mekanizmalar geliştirmesi gerektiğini de belirten Alkan, “MEB, ‘Yaşayan Okullar Projesi’ adı altında yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı, okulu öğrencinin kendisini içinde iyi hissedeceği mekânlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söylüyor. Eğitim Sen de okulun öğrenci yaşantısında kapladığı alanı ve önemi dikkate alarak okulun fiziki yapısının öğrencilere ve gereksinimlerine uygun olması gerektiğini ifade etmektedir. MEB’e bu konuda samimi ise önerimiz önce köy okullarından başlanması ve kapalı olan köy okullarının açılmasıdır. Okulların yaşayan mekanlara dönüşmesi isteniyorsa ki öyle olmalıdır, öncelikle köy okullarını açarak yaşatmaya başlanabilir. Aksi durumda bu projenin de diğerleri gibi, kamuoyunda eğitim alanında sorunlar çözülüyor algısı yaratma hedefli olduğu değerlendirmesini yapmak kaçınılmaz olacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi emekçileri: Hakkımızı alana kadar eylemler devam edecek

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Adnan Gümüş: Erdoğan, gençlerin genç olmasından korkuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...