20 Ekim 2020 11:31

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Salih Kanlı için anma töreni yapıldı

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren üyeleri Dr. Salih Kanlı’yı gerçekleştirdikleri açıklama ile andı.

Salih Kanlı'yı anmak için yapılan basın açıklaması | Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Salih Kanlı'yı andı.

İstanbul Tabip Odası, Kovid-19'a yakalanıp 10 günlük tedavi sürecinin ardından 17 Ekim’de yaşamını yitiren üyeleri Dr. Salih Kanlı’yı yaptığı açıklama ile andı. Genel merkez binası önünde gerçekleştirilen anmaya, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Hekimler, üzerinde Kanlı’nın resminin bulunduğu “Onlar başarı hikayesi anlata dursun biz ölüyoruz” pankartı açtı.

"AKP'NİN POLİTİKALARI SAĞLIKÇI KIYIMINA DÖNÜŞTÜ"

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk, Kanlı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Öztürk, koronavirüs sürecinin bütün hızıyla devam ettiğini söyleyerek, “Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla 52’si hekim 120 sağlık çalışanını kaybettik. Türkiye’de koronavirüs artık bir sağlıkçı kıyımına dönüştü. Hatalı, yanlış politikalar, AKP saray iktidarının yanlış uygulamaları hepimizin hayatına mal oluyor. Arkadaşlarımız, meslektaşlarımız ölüyor. Öte yandan onlar başarı hikâyesi anlatıyorlar, her akşama çıkıp rakamlar veriyorlar ancak verdikleri rakamlara kimse inanmıyor. Bütün o rakamlar koca bir yalan. Biz gerçeği biliyoruz. Bu süreçte meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını ve halkı korumak için Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası olarak mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Dr. Salih Kanlı’yı bir kez daha saygıyla anıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından anma etkinliği son buldu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Silivri'de sünger fabrikasında yangın: 4 işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş'ten Dilovası'nda hakları için direnen işçilerle dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...