20 Ekim 2020 10:53

Çiğli Belediyesi 500 günlük hizmetlerini duyurdu

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtımını yaptı.

Fotoğraf: Çiğli Belediyesi

Reklam

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtımını yaptı. Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Utku Gümrükçü; belediyenin temel görevleri arasında yer alan alt ve üst yapı hizmetleri, park ve çevre düzenlemelerinin yanı sıra eğitim, sanat, spor, kültür, sosyal yardımlaşma ve pandemi sürecinde hayata geçirilen hizmetler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Gümrükçü, “Hayata geçirdiğimiz hizmet ve projelerde katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını benimsedik.1 buçuk yıl içinde kurumsal ve mali yapımızı güçlendirdik. Kentimizin tanınırlığını uluslararası seviyeye yükselttik. Kadın, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunan projeler geliştirdik. Sanata ve spora yatırım yaptık. Eğitime büyük destek verdik. Çalışmalarımıza devam ederek Çiğlimizi İzmir’in merkezi yapacağız” dedi.

'ÇİĞLİ'NİN TRAMVAYI OLACAK'

Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmiş dönemlerden kalan belediyeye ait borçların büyük bir kısmını ödedik. Daha sonra çeşitli tasarruf hamleleriyle zorlu Pandemi sürecinde dahi Belediyemizin gelirlerini artırdık. Bunların yanı sıra kurduğumuz kadın kooperatifleriyle Çiğlili kadınların ekonomik bütçesine katkı sağladık" diye konuştu.

Uluslararası çalışmalara önem verildiğini söyleyen Gümrükçü, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz Deltasını UNESCO listesine almak için çalışma başlattı. Bizde başkanımızın arkasında değil, tam yanındayız. Çiğli tramvayı, Karşıyaka tramvayının devamı olacak. 10 kilometrenin üzerinde iki hat altı ayda hastane ulaşımı sağlanacak. Çiğli ulaşımını kolaylaştıracak. Bugün ihale olacaktı ama 15 gün ertelendi. İhale tamamlandığında 2021 yılında Çiğli’nin tramvayı olacak” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam