20 Ekim 2020 07:54

Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde çalışan 29 kişi koronavirüse yakalandı

Denizli Devlet Hastanesi’nin yemekhanesinde çalışan 29 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Pozitif çıkan çalışanların karantinaya alındığı, yemekhanenin ise kapatılmadığı öğrenildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde geçtiğimiz hafta 1 aşçının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bu hafta da yemekhanede çalışan 6 kişinin daha testi pozitif çıktığı öğrenildi. Denizli Haber sitesinin haberine göre bugün 22 çalışanın daha testinin de pozitif çıktığı bilgisi verilirken, toplam 29 çalışanda koronavirüs tespit  edildi. Testi pozitif çıkan çalışanlar karantinaya alınırken yemekhane ise çalışmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban ile görüştük.

“ALINAN TEDBİRLER YETERLİ DEĞİL”

Sendikanın iş yeri temsilcisi ile görüşerek konuyla ilgili bilgi aldığını anlatan Sarıçoban, “Dün tüm yemekhane çalışanlarına test yapıldı. Pozitif çıkanlar karantinaya alınsa da yemek yapılmaya devam ediyor. Karantinaya alınan çalışanlar üyemiz değil ve en az korunaklı alanda çalışıyorlar. Birçok malzeme eksik. Biz önlemlerin artırılması yönünde hastaneye yazı yazacağız” diye konuştu. Ortak yemekhanede fiziksel mesafeye yeterince dikkat edilmediğini söyleyen Sarıçoban, vakaların ardından tedbirlerde artış olduğunu öğrendiklerini fakat yine de yeterli bulmadıklarını kaydetti. 

“KOVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILMALI”

DSÖ’nün sonbahar mevsimi ile birlikte Kovid-19 vakalarında artış olacağı uyarısını hatırlatan Sarıçoban şöyle devam etti; “DSÖ’nün uyarıları dikkate alınarak önlemlerin artırılması gerekiyor. Esnek çalışmaya geçilmeli, izolasyon sağlanmalı. Yeni personeller istihdam edilmeli. Herkese düzenli test yapılmalı. Halen Kovid-19 meslek hastalığı sayılmıyor. Kovid-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak tanımlanmalı.”

Geçtiğimiz haftanın verilerine göre 10 binin üzerinde sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı bilgisini paylaşan Sarıçoban, “Vakalar artarak devam ediyor. Bize ulaşan bilgilere göre bugüne kadar Türkiye genelinde 115 sağlık çalışanı da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Vakalar ve ölümler artıyorken tedbirlerin artırılması, esnek çalışmaya geçilmesi ve Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması en acil taleplerimizdir” diye konuştu.

Reklam