20 Ekim 2020 07:34

Akşener: AYM’yi değil, gizlenen Kovid-19 vakalarını tartışalım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümet ve MHP'nin Anayasa Mahkemesini tartışmaya açmasını eleştirdi; "Gizlenen Kovid-19 vakalarını tartışalım" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesinin hedef gösterilerek tartışmaya açılmasını eleştiren Akşener, askıda ekmek uygulamasına da değindi.

Akşener konuşmasına Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları ile başladı. Ateşkes kararı sonrası Ermenistan’nın saldırı başlattığını iddia eden Akşener, “Ermenistan’a silah ve mühimmat veren Rusya’nın, ateşkes masası kurması kadar yanlış bir iş olamaz. Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, sorunu çözmek için oluşturulan Minsk Grubu’nun üyeleri olan, ABD, Rusya ve Fransa, Ermenistan’a her tür yardımı yapıyor” dedi.

Azerbaycana destek için hükümete harekete geçme çağrısı yapan Akşener, “Bulunduğun makam, tespit yapma değil, gerekeni yapma makamıdır. Türkiye’nin diplomasi birikimini, çok geç olmadan harekete geçirin. Kurulacak masalarda, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın yanında yerini almasını sağlayın” ifadelerini kullandı.

“AYM SİSTEMLİ ŞEKİLDE TARTIŞMAYA AÇILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef gösterdiği Anayasa Mahkemesiyle ilgili tartışmalara da değinen Akşener; “Anayasa Mahkemesi, sistemli bir şekilde tartışmaya açıldı. Anayasa Mahkemeleri, medeni dünyada, demokratik ülkelerin vazgeçilmez kurumlarıdır. Görevleri bellidir. Buradan bir kez daha sesleniyorum; Türk devletinin temel taşlarıyla oynamaktan bir türlü yorulmadınız. Yargıdan elinizi çekin.Anayasa Mahkemesini tartışacağımıza, halktan gizlenen Kovid-19 vakalarını tartışalım. Anayasa Mahkemesini tartışacağımıza, uzaktan eğitim sürecindeki beceriksizliği, tableti veya bilgisayarı olmadığı için mağdur olan öğrencilerimizi tartışalım. Anayasa Mahkemesini tartışacağımıza, 8 liraya dayanan doları, işsiz gençlerimizi ve geçinemeyen insanlarımızı tartışalım” dedi.

"ERDOĞANSAL DÜZENİ TARTIŞALIM"

İktidarın hukukla derdi olduğunu söyleyen Akşener, “Yoksa, kendi atadığınız üyelerden kurulu bir yüce mahkemeden, hala mutsuz ve huzursuz olmanızı nasıl açıklayacağız? Sizi mutsuz eden Anayasa Mahkemesi değil, hukukun ve adaletin kendisi” dedi.

“Madem anayasal düzenden, hukuktan, adaletten, demokrasiden rahatsızsınız, o zaman gelin ‘Erdoğansal’ düzeni tartışalım” diyen Akşener, “Bir taraftan çıkıp, kürsülerden ‘Burası kabile devleti değil’ edebiyatı yapıp, öbür tarafta küçük ortağına, ‘Anayasa Mahkemesi’ni istemezük’ dedirtmek, ne dürüstlüğe ne ahlaka ne de devlet insanlığına yakışmaz” ifadelerini kullandı.

“HAYALLER DOĞALGAZ, GERÇEKLER ASKIDA EKMEK”

Doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin de konuşan Akşener, “Biz, Türkiye’nin bir metreküp kaynak bulmasından bile mutlu oluruz. Milletimizin yararına olan her keşfi, sevinçle karşılarız. Ama artık sıktı be kardeşim. Sıkıştıkça ‘Gaz bulup’, zor durumdaki vatandaşın, kendinizce ‘gazını almaya çalışmanız.’ Bir yandan doğalgaz bulduk diye caka satıyorsunuz, diğer yandan faturalara zammı bindiriyorsunuz. Milletin umutlarıyla oynamayın artık. Hayaller, doğalgazla zengin olmuş Türkiye; gerçekler, askıda ekmek kampanyası…” dedi.

ERDOĞAN’A “EĞİTİM” YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğitim alanına ilişkin açıklamalarına da değinen Akşener, “Cumhuriyetin eğitim anlayışına laf ederken, oturup hiç düşünmüyorlar, ‘Biz ne yaptık, neyi yapamadık?​’ demiyorlar. Apartmanlarda üniversiteler açtırmayı, büyük eğitim hamlesi diye pazarlayan bir zihniyetin, Kovid-19 sürecindeki performansı bu muhasebenin yapılmadığının en büyük göstergesi. Salgınla birlikte eğitim sistemimizde bulunan mevcut eşitsizlikler daha da derinleşmiş durumda. Pandemiden önce, eğitime erişim ve fırsat eşitliğinde var olan adaletsizliklere, bu defa da, uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler sorunu eklendi. Milli Eğitim Bakanı 1,5 milyon diyor ama, yaklaşık 6 milyon öğrencimizin, uzaktan eğitim için televizyon, bilgisayar veya tableti yok. Bazı yerleşim birimlerinde internet bağlantısı dahi bulunmuyor. Geçim darlığı çeken, çok çocuklu ailelerin, farklı sınıflarda bulunan çocuklarının tek televizyondan EBA’yı, veya tek bilgisayardan uzaktan eğitim dersini izlemeleri mümkün değil. Uzaktan eğitim en çok dar gelirli vatandaşımızın evladını vurdu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 pandemisi kemik erimesi riskini artırıyor!

SONRAKİ HABER

CHP’den Tahir Elçi davası ile ilgili açıklama: Davanın takipçisi olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...