19 Ekim 2020 17:46

Rapor: Koronavirüs salgınından en fazla göçmenler etkiliyor

Berlin'de açıklanan “Uluslararası Göçün Görünümü 2020” raporuna göre, dünyanın her yerinde göçmenler, yerli halklarından daha fazla koronavirüsten etkilendi.

Fotoğraf: İnanç Yıldız/Evrensel

Paylaş

Dünya genelinde koronavirüsten en fazla göçmenlerin etkilendiği açıklandı. Ekonomik İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan ve pazartesi günü Berlin'de açıklanan “Uluslararası Göçün Görünümü 2020” raporuna göre, dünyanın her yerinde göçmenlerin yerlilerden daha fazla koronavirüsten etkilendiği belirtildi. Yapılan araştırmaya göre göçmen ailelerinin bu süreçte daha fazla yoksullaştığı, küçük konutlarda daha fazla insanın barınmak zorunda kaldığı, daha fazla çalışmak zorunda kaldıkları ve koronadan korunmak için az imkanlara sahip oldukları tespit edildi.

Araştırmada birçok ülkede göçmenler arasında koronavirüse yakalananların oranının yerlilerin iki katı düzeyinde olduğu tespiti yer aldı.

Salgın gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen işten atmalardan da en fazla göçmenlerin etkilendiği belirtilerek, özellikle güvencesiz işlerde göçmenlerin fazla çalıştığına dikkat çekildi. Buna örnek olarak gastronomi sektörü gösterildi.

Aynı araştırmada okulların kapalı olduğu dönemde evde başka dil konuşan, kendisine ait odası olmayan, internet bağlantısı olmayan göçmen çocukların da süreçten önemli dereceden etkilendiği vurgulandı. (Köln/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da meydanların yeni tasarımları oylamaya açıldı | Nasıl oy kullanılır?

SONRAKİ HABER

Miners walk to Ankara: Verdicts are reached but there is an absence of justice

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa