19 Ekim 2020 13:20

Selahattin Demirtaş: Sorumluluktan kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazete Duvar'da yayımlanan yazısında Kobane sürecini yazdı: "Sorumluluktan kurtulabileceğinize gerçekten de inanıyor musunuz?" diye sordu.

Selahattin Demirtaş | Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

Gazete Duvar'da konuk yazar olarak yazan Edirne Cezaevinde tutuklu olan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kobanê üzerinden HDP’ye kumpas" başlıklı yazısında 6-7 Ekim 2014'e giden sürece, o süreçte yaşananlara ve operasyonlara gerekçe gösterilen HDP Twitter hesabından paylaşılan açıklamaya dair değerlendirmelere yer verdi. Demirtaş, 6-7- 8 ve 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP’nin şiddet çağrısı yaptığına dair tek bir kelime bile etmediği ve şiddetin Erdoğan’ın “Kobanê düştü, düşecek" ifadesi üzerine başladığını belirtti.

Suriye ve Irak gibi Kobanê’de de IŞİD barbarlığı yaşandığını, IŞİD’in kan donduran katliamlarına karşı tüm dünyada ve Ağustos 2014’ten itibaren Türkiye’de de son derece etkili protestolar yapıldığını, dünya kamuoyunun ilgisinin Kobanê üzerine yoğunlaştığını hatırlatan Demirtaş, Erdoğan'ın açıklamasının ardından Muş’un Varto ilçesinde, polisin ateş açması sonucu 25 yaşındaki Hakan Buksur adlı HDP’li ile aynı gün toplam 13 kişinin daha yaşamını yitirmesi ile provokasyonlara başlandığını ifade etti.

"SORUMLULUKTAN KURTULACAĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?"

Demirtaş yazısında "Yandaşlarınızın IŞİD hayranlığı ve propagandasıyla halkı nasıl tahrik ettiğini unutacağımızı mı düşünüyorsunuz?" Sabah yazarı ve A Haber yorumcusu Cemil Barlas'ın "tr'yi bilmem ama kobanide ben artık ışidçiyim:)" paylaşımına yer verdi.

"Bazı güvenlik personellerinin Kobanê sınırında IŞİD’lilerle samimi bir ilişki içinde olduklarını gösteren görüntüleri kimsenin görmediğini mi sanıyorsunuz?" ve "Yoksa şiddeti ve provokasyonları büyütmek için yangına körükle giden güvenlik güçlerini unutacağımızı mı sanıyorsunuz?" sorularını yönelterek döneme ait iki videoya yer verdi.

"BİZ HALKA GÜVENİYORUZ"

Demirtaş "Altı yıl sonra yeniden yeniden tutuklanıp yargılandığımız ve gerçekte sorumlusu değil mağduru olduğumuz Kobanê katliamlarını, kumpas gizli tanıklarıyla üzerimize yıkabileceğinize, sorumluluktan kurtulabileceğinize gerçekten de inanıyor musunuz? Bu kumpasın bir gün tüm yönleriyle aydınlanmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Bugün yaslandığınız faşizmin hep var olacağına ve yaptığınız her şeyin yanınıza kalacağına gerçekten inanıyor olmalısınız. Çünkü sahiden de çok cesur (!) ve pervasızsınız. Bizi korkutup yıldıracağınızı düşündürtecek ne yaptık ki, direnmekten başka? Ama şundan emin olun, etrafınızdaki çember daralıyor ve yargıya hesap vereceğiniz günler yaklaşıyor. Size tavsiyem, korkun. Çünkü biz halka güveniyoruz, Hakk’a ve halka sığınıyoruz. Siz neyinize güveniyorsunuz?" diyerek yazısını noktaladı. 

Demirtaş'ın Gazete Duvar'da yayımlanan yazısının tamamı için tıklayız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi davasının ilk duruşması yarın

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin İdlib ve Hama kırsalındaki gözlem noktalarından çekileceği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...