15 Nisan 2011 08:28

Tüketici örgütleri G-20’yi zorluyor

Dünya Tüketiciler Birliği, 16-17 Nisan 2011’de toplanacak olan G-20 zirvesinin, bankalar ve finans kuruluşları tarafından acımasızca sömürülen tüketicilerin mali alanda korunması için bir fırsat olduğunu bildirdi.Dünya Tüketiciler Birliği, 16-17 Nisan 2011’de yapılacak olan G-20 zirvesine bir mektup kaleme alarak, tü

Tüketici örgütleri G-20’yi zorluyor
Paylaş

Dünya Tüketiciler Birliği, 16-17 Nisan 2011’de toplanacak olan G-20 zirvesinin, bankalar ve finans kuruluşları tarafından acımasızca sömürülen tüketicilerin mali alanda korunması için bir fırsat olduğunu bildirdi.

Dünya Tüketiciler Birliği, 16-17 Nisan 2011’de yapılacak olan G-20 zirvesine bir mektup kaleme alarak, tüketicilerin sorunlarına duyarsız kalınmamasını istedi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin’in de imzasının bulunduğu mektupta, Dünya Bankası ve elli hükümetin maliye bakanları ve tüketici örgütlerinin, bir dizi önlem alınması kararı aldığı hatırlatıldı. Mektupta, G-20ülkeleri Maliye Bakanları ve liderleri finans alanında tüketicilerin korunması için kapsamlı çözümler üretmek istiyorlarsa, yetkilerini kullanmaları ve tüketicilerin korunması konusunda tüketicilere somut öneriler sunmaları gerektiği belirtildi. Küresel krizin üzerinden üç yıl geçtikten sonra finans sektörünün sonunda tüketicilerin sorunlarıyla ilgilendiği ifade edilen mektupta, ekonomik istikrar ve tüketicinin refahı için G-20’ye çağrı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 71. yılı kutlanacak

SONRAKİ HABER

'Hiçbir şey insan yaşamından önemli olmamalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...