18 Ekim 2020 12:02

Erdoğan'dan MİNSK çıkışı: Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar

Erdoğan'dan MİNSK grubuna tepki: MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Azerbaycan ve Ermenistan arasında gece saatlerinde yürürlüğe giren insani amaçlı geçici ateşkes anlaşmasını Ermenistan’ın ihlal ettiğini öne süren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, MİNSK grubuna bir kez daha tepki gösterdi: “MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar.”

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Batı şu anda Azerbaycan'ın yanında değil. Bu gece ateşkes ilan edildi ama ateşkesi Ermeniler yine bozdu. Batı ses çıkarmıyor. Türkiye ses çıkardığı zaman 'Türkiye'ye bak ya hiç de sessiz durmuyor' diyorlar. Durmayacağız, hakkın ve haklının yanında yer alacağız.

MİNSK ÜÇLÜSÜNE TEPKİ: ERMENİSTAN'A HER TÜRLÜ SİLAH DESTEĞİNİ VERİYORLAR

“Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcılar olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş'tan Kovid-19 sürecinde "soğuk hava" uyarısı

SONRAKİ HABER

Çin, ABD vatandaşlarının gözaltına alınabileceği uyarısında bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...