18 Ekim 2020 10:05

Denizli Valisi kendisini tanımayan esnafa kızıp işletmeyi kapattı, sonra özür diledi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, esnaf ziyaretleri sırasında uyardığı döner ustasına sinirlenerek işletmenin kapatılmasını istedi. Vali Atik, sosyal medyadaki tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

Ali Fuat Atik (sağda) ve döner ustası | Fotoğraf: DHA

Reklam

Denizli'de koronavirüs (Kovid-19) denetimleri kapsamında esnaf ziyaretleri yapan Vali Ali Fuat Atik, ziyaret sırasında kendisini tanımayarak işine devam eden döner ustasına sinirlenerek, eldiven takmamasını gerekçe gösterip işletmenin kapatılmasını istedi. Diyalogun kamuoyuna yansımasının ardından açıklamada bulunan Atik, "Vatandaşımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum" dedi. Valilik açıklaması imla hataları nedeniyle üç kez yenilenirken, Bakan Süleyman Soylu da "Özrü yerinde olmuştur" açıklaması yaptı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Kovid-19 önlemleri kapsamında Gazi Bulvarı'nda denetim yaptı. Döner satan bir işletmeye giden Atik, dönerci ustasının elinde eldiven görmeyince yanına giderek uyardı. Döner ustasının döner kesmeye devam etmesi üzerine Vali Atik, polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup kapatılması talimatını verdi. Vali Atik'in talimatı üzerine işyeri hakkında tutanak tutuldu. Atik'in bu tutumu sosyal medyada tepki çekti.

YORGUNLUĞU GEREKÇE GÖSTEREREK ÖZÜR DİLEDİ

Twitter'daki tepkilerin ardından Denizli Valiliğinden açıklama geldi. Vali Atik, "Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü." dedi.

AÇIKLAMA İMLA HATALARI NEDENİYLE ÜÇ KEZ YENİLENDİ

Denizli Valiliğinin internet sitesinde Denizli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü imzasıyla yayımlanan açıklama, imla hataları nedeniyle üç kez yenilendi. Eleştiri alan açıklama Twitter'da gündem oldu.

BAKAN SOYLU: ÖZRÜ YERİNDE OLMUŞTUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Ali Fuat Atik hakkında sosyal medya hesabından "Özrü yerinde olmuştur" açıklaması yaptı. Paylaşımında, "Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, Diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır... Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur." ifadesini kullandı.

"GEBERMEK İSTİYORUM"

Denizli Valisi Atik'in yaptığı denetim sırasında dükkanına gittiği bir esnafın sözleri de dikkat çekti. Esnaf, "Neden maske takmıyorsun?” diye soran Vali Atik'e, "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gün 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?" diye sitem etti. Vali Atik ise bunun üzerine “Sabır sabır” dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Reklam