17 Ekim 2020 11:46

ODTÜ öğrenci toplulukları düzenledikleri online oryantasyonu değerlendirdi

ODTÜ öğrenci toplulukları geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri oryantasyonun, yüz yüze bir araya gelemeyen yeni öğrencilere ODTÜ'deki dayanışma kültürünü aktarmak için iyi bir fırsat olduğunu anlattı.

Fotoğraf: Ayrıntılı Bilgi/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

ODTÜ öğrenci toplulukları 10-11 Ekim'de online ortamda topluluk oryantasyonu düzenleyerek dönemin ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Yüzlerce öğrencinin ve 101 öğrenci topluluğu, takım, kulüp ve gençlik örgütünün katılımıyla gerçekleşen oryantasyona hazırlık öğrencilerinin katılımı yoğundu. Topluluklar pandemi koşullarında en verimli şekilde bir oryantasyon gerçekleştirdiklerini söylediler. Uzaktan eğitim sürecinde de üretime devam edeceklerini vurgulayan topluluklar, ODTÜ'deki dayanışma kültürünün aktarımından memnun olduklarının belirttiler.

Öğrenci topluluklarının görüşleri şöyle:

MEDYA TOPLULUĞU:

Biz ODTÜ Medya Topluluğu olarak online oryantasyonun ne kadar yüz yüze basketbol sahasındakini tutmasa da beklenenden verimli geçtiğini düşünüyoruz. Okulumuza yeni gelen arkadaşlarımız kampüs topluluklarını bir arada görme fırsatı yakalayarak dayanışma ruhumuzla da tanışmış oldular. Bu online süreçte üretimlerimize devam etmeyi planlarken yeni gelen arkadaşlarımızın hevesli tutumu ile de gerçekleştireceğimiz yeni projeleri iple çekiyoruz.

MÜZİK TOPLULUKLARI:

ODTÜ, diğer üniversitelerden farklı olarak ortak değerlere sahip bir okul, ve topluluklar bu kültürü aktarmak için en önemli oluşumlar. Topluluklardaki aktarımın, bu dönem eğitimin online olmasından ötürü kesintiye uğramaması için yeni öğrencilere ulaşmak oldukça önemliydi. Bizce oryantasyonu bütün toplulukların birlik olarak gerçekleştirmesi çok değerliydi. Okulu yeni kazanan öğrencilerin de ODTÜ’yü biz öğrencilerden tanımış olmasının çok verimli olduğunu düşünüyoruz.

GENÇ YAZARLAR TOPLULUĞU:

Online topluluk tanıtım etkinliği üniversitelerin kapılarını kapattığı böyle bir dönemde okula gelemeyecek öğrenciler için birlikte olma hissini yaratılabilmiş, büyük bir çalışmanın ürünüydü. Üst sınıfları, toplulukları ve yeni gelenleri bir araya getirerek ortak ODTÜ ruhunu beslerken öğrencilerin içinde mekan fark etmeksizin bazı değerler altında buluşabileceğini gösterdi. Diğer ortak, paylaşımcı etkinliklerin önünü açan verimli günler olarak tüm toplulukların tarihine geçmeyi başarabildi.

ODTÜ MÜZİKAL TOPLULUĞU:

Oryantasyon dönemi bize kalırsa bir topluluğun tanıtımını yapabilmesi, yeni ODTÜ’lülere ulaşabilmesi için en kıymetli etkinliklerden biriydi. Bu sene yapılamayacak olmasına da çok üzülmüştük ancak pandeminin tüm hayatı dijitalleştirmesinin bir örneği olarak oryantasyon da dijital ortama taşındı ve biz de çok memnun olduk. Bir sahne sanatları topluluğu olduğumuz için internet üzerinden rutin aktivitelerimizi sürdüremiyor olacağız maalesef, müzikali Zoom üzerinden sahnelemek ne yazık ki mümkün değil. Ama yine de bu dönem müzikal kültürünü yaymak sevdirmek ve bu kültürün ODTÜ'deki elçileri olma görevimizi sürdürmeyi arzuluyorduk, bunun için de ilgilenenlerle tanışma fırsatı bulmak çok verimli oldu bizim için. Discord'daki etkinliği düzenleyen arkadaşlara apayrı teşekkürler, ince düşünülmüş ve özenle organize edilmiş bir etkinlikti. İsteyenler ilgilenenlere rahatlıkla ulaşabildik ve çok keyif aldık. Zaten aylardır etkileşimden ve topluluk gerçekliğimizden kopuk kalmışken bu etkinlik müzikal severlerle bir araya gelmemize olanak sağladı. Bizi takip edenlerle konuşup hem kendimizi daha detaylı tanıtabildik hem de bizimle ilgili merak edilenleri öğrendik. Çok keyif aldık!

MERVE YILDIZ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK ÖĞRENCİSİ:

Elbette bu, şu anki dönemde mümkün değil fakat ben tanışma-kaynaşma etkinliklerinin fiziksel yollarla olması taraftarı olduğumdan, online sürece alışmakta zorlandığımı söyleyebilirim. Medyada kendimizi en doğru şekilde ifade edemiyoruz, edenleri de anlayamıyoruz. Birçok insan tanıdım iyi kötü lakin hiçbiriyle yüz yüze gelmeden onlarla tam anlamıyla tanışmış olmayacağımın da farkındayım. yine de oryantasyonlar benim için verimliydi. Yeni insanlarla tanışmak ve benim gibi heyecanlı olduklarını görmek güzeldi.

HAZIRLIK MAKİNA ÖĞRENCİSİ:

Bence şu koşullarda yapılabilecek en iyi oryantasyon oldu diyebilirim. Ancak bazı öğrencilerin belki teknolojik imkanlarının olmaması belki de tam olarak aradıkları toplulukları bulamamaları biraz sıkıntı olmuş olabilir. Yüz yüze, okulda gerçekleştirilen bir oryantasyon olsaydı eminim çok daha farklı olurdu. Ama burada da gerek ses ile görüntü odaları, gerekse sohbet odaları açıkçası beni tatmin etti. Ulaşmak istediğim çoğu bilgiye ulaştım. Bazı topluluklar da sanırım bu online oryantasyona katılmadılar. Keşke onları da görebilseydik. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçmenlerin Ulusötesi Mücadele Günü: Eşit haklarla birlikte yaşamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: İktidar pandemiyi baskı unsuruna dönüştürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...