16 Ekim 2020 06:00

Hasta tutuklu Kurmay Albay Mustafa Avıalan hayatını kaybetti

Sağlık sorunları yüzünden yaptığı infaz erteleme başvurusu reddedilen Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Sağlık sorunları yüzünden yaptığı infaz erteleme başvurusu 7 Ağustosta reddedilen, ağır kalp hastası Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan hayatını kaybetti.

Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde, 18 Temmuz 2016’dan beri tutuklu olan Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan'ın kalp ritminde bozulma rahatsızlığı yaşadığı, tedavi talebine cezaevi yönetiminin 10 ay cevap vermediği belirtildi. Daha sonra 2 kablolu kalp pili takılan Avıalan’ın sağlık durumunun 2019 yılı sonlarından itibaren kötüleşmeye başladığı kaydedildi. Kalp ritminin bozulmasıyla iç organları hasar gören Avıalan infaz erteleme başvurusunda bulundu. Avıalan’ın infaz erteleme başvurusu 7 Ağustos tarihinde reddedildi. Tahliye edilmeyen Avıalan dün hayatını kaybetti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Ne oluyoruz? Cezaevlerinde bir ölüm daha! KHK’lı Mustafa Avıalan: “Hasta ve ölüme çok yaklaşmış bir insan olarak her türlü yardıma ihtiyacım var. Durumum çok kötü. Çok acı çekiyorum.” Adli Tıp raporuna rağmen tahliye edilmedi! Bugün vefat etti.”

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi için Birlik: Kuzey Kıbrıs halkının seçim hakkına müdahale kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Erzurum’da bir kadın boğazından yaralanarak öldürülmüş halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...