15 Nisan 2011 08:22

Edirne’de 1 Mayıs’ta alanlara

TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, Edirne Tabip Odası, Edirne Eczacılar Odası, Edirne Diş Hekimleri Odası, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ortak açıklama yaparak 1 Mayıs’ı Edirne’de kutlayacaklarını bildirdiler. 1 Mayıs mitingi “Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta Edirne’de alanlardayız&rdqu

Edirne’de 1 Mayıs’ta alanlara
Paylaş

TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, Edirne Tabip Odası, Edirne Eczacılar Odası, Edirne Diş Hekimleri Odası, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ortak açıklama yaparak 1 Mayıs’ı Edirne’de kutlayacaklarını bildirdiler. 1 Mayıs mitingi “Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta Edirne’de alanlardayız” şiarıyla yapılacak.

Emek örgütleri adına yapılan ortak açıklamada şunlara yer verildi: “Kuruluşlarımız, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının ortak yapılması yönünde görüş ve irade birliği içindedir. Kuruluşlarımız, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerine, taşeronlaşmaya, sendikal hak ihlallerine, düşünce özgürlüğüne yönelik girişimlere, ekolojik çevrenin katledilmesi ile emekçilerin uğradığı tüm haksızlıklara karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olma kararı almıştır. 
Kuruluşlarımız, bu anlayışla, 2011 yılında 1 Mayıs’ı Edirne’de birlikte kutlama kararı almıştır.”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi Akın Erdoğdu, Edirne’de 1 Mayıs kutlamanın önemine değinerek “30 yıl sonra ilk kez 2009 yılında gerçekleşen 1 Mayıs kutlamaları grevdeki Edirne Giyim işçilerinin mücadelesine güç katmıştır. Geçen yıl yapılan 1 Mayıs kutlamasında ise Taksim tartışmalarından dolayı bölük pörçük ve cılız bir şekilde Edirne’de kutlandı. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs ise sınıf mücadelesine uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir” dedi. (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs çalışmaları hızlandı

SONRAKİ HABER

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 71. yılı kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...