İskender Bayhan: Erdoğan çatlak sesleri temizleyip AYM'den mutlak itaat istiyor

Gazeteci İskender Bayhan Gündem Özel’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP tarafından Anayasa Mahkemesi ve TTB’nin hedef gösterilmesini yorumladı.

15 Ekim 2020 13:30
Paylaş

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı “Işıklar yanıyor” paylaşımı üzerinden “darbe çağrısı” tartışmaları sürüyor. Yıldırım’a AYM üyeliğinden istifa yönünde çaprılar yapılırken; daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen ve sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapısı tartışmaya açılan Anayasa Mahkemesi ise darbeye karşı olduğu ve Anayasal düzenden yana olduğu yönünde mesaj verdi.

İktidarın hedefinde ise sadece AYM yok. Bir süredir yeni seçilen başkanı Şebnem Korur Fincancı üzerinden TTB de gündeme getiriliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan “çoklu baro”ya benzer bir düzenlemenin TTB ve diğer meslek örgütleri açısından da hazırlanması çağrısında bulundu.

Gazeteci İskender Bayhan, Gündem Özel’de AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın mesajını, AYM’nin yapısına ilişkin yürütülen tartışmaları, TTB için gündeme getirilen düzenlemeyi değerlendirdi.

AYM’ye ilişkin hedefin yapısal değişimden çok; “çatlak seslerin” önlenmesi ve Yıldırım’ın istifasının sağlanması olduğunu dile getirdi.

Hükümetin sistem içi ve dışı tüm muhalefeti etkisiz hale getirerek tek adam-tek parti iktidarını tahkim etmek istediğini söyleyen Bayhan, kitle desteği azalan iktidarın yeni hamleler arayışında olduğunu vurguladı.

Topyekün saldırı düzenlemelerine karşı mücadelenin de topyekün olması gerektiğine dikkat çeken Bayhan, “Erdoğan fiilen istediğini sağlamak için adım atarken; halk kitlelerinde aradığını bulamayacak. Barolar dönemindeki deyeminden de yola çıkarak meslek örgütleri, sendikalar, emek ve demokrasiden yana güçler topyekün saldırılara karşı ortak mücadel etmeli diye düşünüyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TİHV'den Erdoğan'a tepki: İfadeler uluslararası hukuk ve yasalarımız açısından suçtur

SONRAKİ HABER

Halkın kararlı mücadelesi sonuç verdi, Muğla’da 32 JES ihalesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...