15 Ekim 2020 10:21

Gülistan Doku'yu arama çalışmaları yeniden başladı

Dersim'de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için sonlandırılan arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dersim'de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) için 18 Ağustos günü sonlandırılan arama çalışmaları bugün yeniden başlatıldı. 

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak sabahı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim'e gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Uzunçayır Baraj Gölü'nde ve karada arama çalışması yapıldı. Aramalar, 18 Ağustos günü Tunceli Valiliği tarafından sonlandırıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI 58 GÜN SONRA YENİDEN BAŞLATILDI

Gülistan Doku için 58 gün önce sonlandırılan arama çalışmaları, bugün Tunceli Valiliği koordinesinde yeniden başlatıldı. AFAD Başkanlığı'ndan 8 personel, 14 dalgıç ve 11 su üstü kurtarma personeli, Deniz kuvvetleri Komutanlığı'ndan 5 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü su altı arama kurtarma biriminden 4 ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndan (JÖAK) 3 personelin katılımıyla Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmaları sürüyor. (Dersim/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TEMA Vakfı Raporu ortaya koydu: Muğla’nın yüzde 59’u madenlere ruhsatlanmış!

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da kamu çalışanları bir günlük greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa