12 Ekim 2020 07:38

Van'da tutuklanan gazeteciler cezaevinde kötü muameleye maruz kaldı

Van’da yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan gazeteciler, cezaevinde kötü muameleyle karşılaştı. Erkek adli mahkumların bulunduğu koridordaki bir koğuşa konulan kadın gazetecilere yemek verilmedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da helikopterden atılan iki yurttaşın haberini yapmalarının ardından “devlet aleyhine toplumsal olayları haber yaptıkları” gerekçesiyle tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Sala ise Van T Tipi Cezaevine konuldu.

ERKEKLERİN KALDIĞI KORİDORA KONULDULAR

Av. Ekin Yeter'in verdiği bilgilere göre, tutuklanan gazetecilerden Şehriban Abi ve Nazan Sala, Van T Tipi Cezaevinde adli erkek mahkumların kaldığı koridordaki bir koğuşa konuldu.

YEMEK VERİLMEDİ

Bu koğuşun toz, çöp ve camının açık kalması nedeniyle kuş pisliği içerisinde olduğunu avukatlarına aktaran gazeteciler, cezaevine götürüldükleri cuma akşamı ve cumartesi sabahı yiyecek bir şey verilmediğini belirtti. Ancak bu konudaki ısrarları sonucunda kendilerine yiyecek bir şeyler verildiğini dile getiren gazeteciler, yine ikişer battaniye dışında yastık ve nevresimle birlikte su, peçete ve sabun gibi temizlik malzemelerinin de verilmediğini anlattı. 

Şehriban Abi’nin gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan yeşil renkli kazağı da yasak olduğu için cezaevine girişte alındı. Bu yüzden üzerinde tişört ile kalan Abi’nin, havanın özellikle geceleri çok soğuk olması nedeniyle üşüdüğü belirtildi.

AMELİYATLI AYAĞI RİSK ALTINDA

Ameliyat geçirip, ayağına platin takılan Nazan Sala’nın da bu durumdan etkilenip, ayağındaki platinin kilitlenme riski oluştuğu da aktarıldı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Avcılarlı gençler: İnternet altyapısı geliştirilmeli; ücretsiz tablet verilmeli

SONRAKİ HABER

Müteahhitlerden 25’i lüks 96 araç alan bakanlığa Sayıştay'dan etik uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...