12 Ekim 2020 04:39

Devlet bir kadını daha koruyamadı; Gül Gülsüm uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü

Çatalca'da bir evde ölü bulunan Gül Gülsüm'ün Fikret Çakmak tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Gül Gülsüm, şiddet gördüğü için Çakmak hakkında uzaklaştırma kararı aldırmış.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çatalca'da, ortadan kaybolduktan 3 gün sonra sazlık alandaki bir evde boğularak öldürülmüş olarak bulunan Gül Gülsüm (28)'ün imam nikahlı olduğu kişi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan fail Fikret Çakmak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Olay, 7 Ekim Çarşamba günü saat 21.40 sıralarında Çatalca Merkez Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, Gül Gülsüm evinde otururken, şiddet gördüğü gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı dini nikahlı eşi Fikret Çakmak dışarı çağırdı. Genç kadından uzun süre haber alamayınca annesi Aynur Uç, durumu jandarma ve polise bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çatalca çevresinde Gülsüm'ü aramak için çalışma yaptı. 3 gün boyunca süren aramaların ardından ekipler, genç kadının cesedini Çatalca'nın Bahşayiş köyündeki sazlık alanda bulunan bir evde buldu. Polis ekipleri, genç kadının öldürülmüş olabileceği şüphesiyle çalışma başlattı.

FAİL İNTİHAR TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDU, YAKALANDI VE TUTUKLANDI

Arama çalışmaları devam ederken Fikret Çakmak, evinde ilaç alarak intihar girişiminde bulundu. Durumu fark eden evdeki yakınları Çakmak'ı hastaneye kaldırdı. Polis ekiplerinin durumdan şüphelenmesi üzerine Çakmak, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere karakola getirildi. Çakmak, polis tarafından yapılan sorgusunda, genç kadını iple boğarak öldürüp, cesedini de metruk eve taşıdığını itiraf etti. Çakmak, gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ANNE KONUŞTU

Hayatını kaybeden Gül Gülsüm'ün acılı annesi Aynur Uç yaşananları DHA'ya anlattı. Kızının cansız bedeni bulunmadan önce Fikret Çakmak'ın evine giderek onu sorduğunu söyleyen Uç, "Bundan 2-3 gün önce kızımı devamlı sıkıştırmaya başladı. Kızıma işkence yaptı. Kızımın saçından tutup sokağa attı. Ben kızıma sahip çıktım. Devamlı böyle yaptığım için karakola başvurdum. Karakola gittim dedim ki, 'Benim kızım işkence görüyor.' Kağıtlar, deliller elimde. Bana inanmadılar. En son savcılığa çıktım. Anlattım durumumu. Bir gece kızım işinden geldi. Dedi ki, 'Ben aşağı kadar inip geleceğim. 'Ben de dedim ki, 'İnme kızım, bu sapık.' Gidip geleceğini söyledi. Bakkala gittiğinde saat 21.00 sıralarıydı. Bekledim gelmedi. Arkadan baya bir zaman geçti. Ben aşağı indim. İnsanları, kız kardeşlerini aradım. Kızım meydana çıkmadı ve ben çok merak ettim. Aşağı gittim. Bekledim, bekledim gelmedi. Sokakların içinde gezdim yok kızım. En sonunda jandarma karakoluna gittim. 'Benim kızım, aşağı indi yok' dedim. Bize 'Bilmiyoruz' dediler. Çocuğun evine gittim sonra. Fikret'in, o sapığın evine gittim. Kapıyı çaldım, çıktı ne olduğunu sordu. Kendini hiç bozmadı. 'Benim kızımı çıkar, ver' dedim. 'Bende yok' dedi. 'Yemin ederim sende, sende olduğunu biliyorum' dedim. Kızımı öldürdüğünü söyledim. Bundan emindim ben. Benimi kızımı alıp, öldürdüğünden emindim. Bana, 'Kızın burada değil. İstediğin yere şikayet beni' dedi" ifadelerini kullandı.

Aynur Uç, "Ben tekrar dönüp, karakola ve hastanelere gittim. Savcı beye durumu izah ettim. Bütün jandarma ekibine emir verdi. Kızımı aradılar ama bulamadılar. 4'üncü gün bana jandarma karakolundan haber geldi. Beni hemen acile çağırdılar. Güzel kızımı öyle bir hale getirdi ki, Rabbim onu oradan çıkarmasın" şeklinde konuştu.

"DİĞER ANNELERİN YÜREĞİ YANMASIN"

Acılı anne Uç, "Benim yüreğim yandı, diğer annelerin yüreği yanmasın. Buraya artık bir nokta koyun. Yalvarıyorum size, ben 27 yaşındaki kızımı kaybettim. Bugün gittim Kabakçı köyünde kızımı gömdüm. Hepimizi mahvetti. Devletime sesleniyorum: Bunun cezası neyse verin. Gencecik kızımı toprağa koydum. Bak onun babası yok. Öksüzdü, 1 annesi vardı. Söyleyeceklerim bu kadar. Devletten yardım istiyorum. Onu çıkarmasınlar, cezasını versinler" dedi.ül

"3 KİŞİ" İDDİASI

Gülsüm'ün komşusu Didem Gültekin ise genç kadını kaçıranların güvenlik kamerasında 3 kişi olarak görüldüğünü iddia etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta bir erkek evli olduğu kadını öldürdü

SONRAKİ HABER

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...