11 Ekim 2020 05:39 Güncelleme: 11 Ekim 2020 10:40

İzmir'de hekime şiddet: Önce bıçak çekti sonra darbetti

İzmir Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını, maske takması için sevgilisini uyaran doktora önce bıçak çekti; ardından doktoru darbetti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in Bornova ilçesindeki Türkan Özilhan Devlet Hastanesine kalp rahatsızlığı şikayetiyle gelen  G.B., doktor M.B. (27) tarafından maske takması konusunda uyarıldı. Ö.Ş. (19) birlikte yaşadığı G.B’yi uyaran doktora önce bıçak çekti, ardından doktoru darbetti. Doktora saldıran Ö.Ş. ve G.B. gözaltına alındı. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, "Sadece saldırgan değil şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almayan tüm yöneticiler için de hukuki süreç işletilmelidir" açıklamasında bulundu.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre sağlıkta şiddet olayı, gece saatlerinde Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Acil Servisinde meydana geldi. İddiaya göre, kalp rahatsızlığı olduğu ileri sürülen G.B. birlikte yaşadığı Ö.Ş. ile birlikte hastaneye geldi. Muayenesi tamamlandıktan ve iyi olduğu belirlendikten sonra doktor M.B., G.B.'den maskesini takmasını istedi. Maske takmayacağını söyleyen G.B., “Sen doktorsun işini yap, karışma bana” diye çıkıştı. Ardından Ö.Ş., doktora bıçak çekti ve doktoru darbetti.

Olayın ardından hastane polisi, Ö.Ş. ve G.B’yi dışarı çıkarttı. Doktorun şikayetçi olması üzerine Ö.Ş. ve G.B. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

"TEDBİR ALMAYAN TÜM YÖNETİCİLER İÇİN DE HUKUKİ SÜREÇ İŞLETİLMELİ"

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganlara gerekli yaptırımların uygulanması için her türlü girişimde bulunacaklarını duyurdu.

Açıklamada "Pandemi sürecinde özveri ile sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının can güvenliği korunmalıdır. İşveren olarak Sağlık Bakanlığı çalışanlarının güvenliğinden sorumludur. Sadece saldırgan değil şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almayan tüm yöneticiler için de hukuki süreç işletilmelidir" denildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da saldırıya uğrayan doktor ile görüştüğünü söyleyerek, "AVM'lere bile girişte güvenlik taramasından geçilirken bıçakla, silahla hastaneye girilebiliyor. Sağlık Bakanlığı işveren olarak sağlık çalışanlarının iş ve can güvenliğinden sorumludur. Sağlıkta şiddet bir iş kazasıdır. Gerekli tedbirleri almayan, gerekli düzenlemeleri yapmayan yöneticiler şiddet ve sonuçlarından sorumludur. Hukuki olarak Sağlık Bakanlığını ve Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum. Daha kaç sağlık çalışanının ölmesi gerekiyor" diyerek tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

Reklam