08 Ekim 2020 15:27

Takside Elif Aydın’ı tabancayla öldüren tutuklu Hüseyin Aydın hakim karşısına çıktı

Boşanma aşamasındaki eşi Elif Aydın'ı bindikleri takside tabancayla öldüren Hüseyin Ömer Aydın hakim karşısında çıktı. Aydın'ın tutukluluğunun devamına karar verildi, dava ertelendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bursa'da boşanma aşamasındayken bindikleri takside eşini tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Hüseyin Ömer Aydın’ın ifadesi, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Tutuksuz sanık Murat T, öldürülen Elif Aydın’nın ailesi, taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise salonda hazır bulundu.

Savunmasını yapan Hüseyin Ömer Aydın, "tasarlayarak öldürme" iddiasını kabul etmedi.

Olay günü Elif Aydın ile konuşmak için işyerine gittiğini söyleyen sanık, “Benimle gelmeye ikna ettim. Yanımda zarar verebileceğim bir alet olup olmadığını sordu. Silahımın olduğunu söyledim, istedi. Çıkarıp şarjörü teslim ettim, silah bende kaldı. Taksiye bindik, biber gazı sıktı. Kargaşa anında silah patladı. Silah patlayınca kapı açıldı, araçtan indi. Biz yolumuza devam ettik. Kendimize gelmeye çalıştık. Şoför de vurulup vurulmadığını görmediğini söyledi. Beni aldığı yere bırakmasını söyledim. Eve gittim, polisler arayınca teslim oldum. Olayın şoku ve üzüntüsüyle buradayım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Taksi şoförü Murat T. de Elif Aydın’ın araca bindikten sonra polis merkezine gitmek istediğini ancak Hüseyin Ömer Aydın'ın bunu kabul etmediğini anlattı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Elif Aydın’ın ablası Ece İ. ise kardeşinin Hüseyin Ömer Aydın tarafından sürekli tehdit edildiğini anlattı.

Eli Aydın'ın annesi Kıymet K. ile babası Ersin K, sanığın kızlarına ilişkin tehditlerini sosyal medyada yazdığını ancak engelledikleri için bunları görmediklerini belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

Diğer tanıkların dinlenilmesi, eksik belgelerin tamamlanması ve sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Bursa Kadın Platformu ile Kadın Meclisi üyeleri, cinayetin tasarlanarak işlendiğini, sanığın en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olduklarını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Bursa Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi Kavşağında 29 Şubat'ta Hüseyin Ömer Aydın, boşanma aşamasında olduğu eşi Elif Aydın’ı çalıştığı işyerinden taksiyle almış, araçta aralarında tartışma çıkmıştı.

Hüseyin Ömer Aydın'ın taksi içinde tabancayla vurduğu Elif Aydın, taksinin trafikte yavaşlamasıyla kapıyı açıp yola düşmüştü.

Yoldan geçenlerce fark edilen yaralı Elif Aydın, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı.

Tutuklanan Hüseyin Ömer Aydın hakkında "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "tasarlayarak yakın akrabayı öldürme" suçlarından dava açılmıştı. Dava kapsamında taksi şoförünün de tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta MA Muhabiri Zeynep Durgut, haber takibi yaparken gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim'de başlayacak yüz yüze eğitimin işleyişini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...