15 Nisan 2011 07:09

Köylüler 'ölüm yolunu' trafiğe kapattı

Doğubayazıt-Iğdır Karayolu'nda iki yıl içinde meydana gelen trafik kazalarında Karabulak (Qerekbilak) Köyü'nden 10 kişi yaşamını yitirirken, köylüler soruna çözüm bulunması için yolu trafiğe kapattı.Hafta içinde Cengiz Ertuğrul adlı köy sakini de aynı yolda meydana gelen kazada yaşamını yitirince, k&o

Köylüler 'ölüm yolunu' trafiğe kapattı
Paylaş

Hafta içinde Cengiz Ertuğrul adlı köy sakini de aynı yolda meydana gelen kazada yaşamını yitirince, köylüler kendileri için ölüm yolu haline gelen yolu trafiğe kapattı. Köy sakinleri, Cengiz Ertuğrul için kurulan taziye çadırında bir araya geldi. "Karabulak ölüm yolu" ve "Dur canavar can alma" pankartları ile "Evlat acısı nedir bilir misiniz", "Daha kaç can vermek gerekir", "Kömür makarna değil, can güvenliği istiyoruz" dövizlerini ve trafik kazalarında yaşamlarını yitiren 10 köylülerinin fotoğraflarını taşıyan köy sakinleri, "Bu yollar artık can almasın" , "Susma sustukça sende can vereceksin" sloganlarını atarak Doğubayazıt-Iğdır Yolu'na kadar yürüyüş düzenledi. Yola gelen köylüler yolu trafiğe kapattı. Köylüler yolu saatlerce trafiğe kapatınca yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Sorunları çözülünceye kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirten köylüleri, Doğubayazıt Jandarma Komutanı Hakan Kuşçu'nun uzun süren uğraşları da ikna edemedi.

Eylem yerine gelen ve Doğubayazıt Kaymakamının izinli olmasından dolayı vekaleten yerine bakan Diyadin Kaymakamı Berkan Sönmezay, köylülerin yaptıkları eylemi haklı ve yerinde bulduğunu belirterek, gerekli yetkililerden bu sorunun çözülmesi için söz verdiğini belirtti.

Kaymakam'dan sorunun çözülmesi için söz alan köylüler, tekrardan yolu trafiğe açarak eylemlerine son verdi. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

The Economist: BDP’nin stratejisi işe yarıyor

SONRAKİ HABER

Yüzde 9 büyüyen Türkiye, OECD'nin utanç tablosunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...