08 Ekim 2020 09:23

Gazetecilere gözaltı talimatını, helikopterden atılma soruşturması savcısı verdi

İki kişinin helikopterden atılması skandalı ile yaşananları kamuoyuna duyuran gazetecilere gözaltına kararı veren savcının aynı kişi olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında 11 Eylül günü operasyona çıkan askerlerce gözaltına alınmalarının ardından bindirildikleri helikopterden atılmaları üzerine Servet Turgut’un yaşamını yitirdiği, Osman Şiban’ın ise ağır yaralandığı olayla ilgili kolluk görevlileri hakkında açılan soruşturmayı yürüten isim ile olayı kamuoyuna duyuran gazetecilere yönelik soruşturmaya bakan ismin aynı olduğu bilgisine ulaşıldı. Savcı, aynı zamanda Servet Turgut ve Osman Şiban’ın gözaltına alınması talimatı veren isimdi.

MA'da yer alan habere göre helikopterden atılma işkencesinin ortaya çıkmasıyla ilgili dosya savcıdan alınıken askerler hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “işkence” gerekçeleri ile başlatılan soruşturma dosyası ise bu savcıya verildi. 

Soruşturmayı yürüten savcı skandalı belgeleriyle ortaya çıkaran gazeteciler hakkında operasyon talimatını verdi. Bu talimatla konuyla ilgili haberleri yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile birlikte Jinnews muhabiri Şehriban Abi, gazeteci Nazan Sala, Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner, eski dağıtımcısı Şükran Erdem 5 Ekim sabahı evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı. Gazetecilerin evlerinde ve Mezopotamya Ajansı bürosunda yapılan aramalarda bilgisayar hard disklerine ve kimi gazetecilik materyallerine el konuldu.

Hakkında gözaltı kararı verilen eski gazete dağıtımcısı Mikail Tunçdemir ise Kovid-19’a yakalanıp karantina altında olması nedeniyle gözaltı kararı kaldırıldı.

Gazetecilerle ilgili soruşturmaya ilişkin “gizlilik” kararı alan savcı, gözaltındaki 6 ismin gözaltı sürelerini de 4 gün daha uzattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP 16 yılda 1609 acele kamulaştırma kararı çıkarmış

SONRAKİ HABER

CHP’li Murat Emir: İlk vakanın Şubat’ta görüldüğünü bildiren makale kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...