07 Ekim 2020 00:17

Yazarımız Ender İmrek'in "Hermes çanta" davası yarın görülecek

Yazarımız Ender İmrek hakkında Emine Erdoğan'ın çantasına değindiği “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazısı nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

Paylaş

Evrensel Yazarı Ender İmrek hakkında 29 Haziran 2019’da yayımlanan “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yarın (8 Ekim Perşembe) saat 9.30’da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın fahiş fiyatlı çantasına gönderme yaparak eleştiriler sunan İmrek, Emine Erdoğan’a “Güzel vasıf atfetmeyerek hakaret” ile suçlanıyor.

"LÜKS TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ELEŞTİRİ KONUSU OLABİLİR"

İmrek, bir gazete yazısının daha yargılama konusu olmasının, ülkenin bugünkü ikliminde şaşırtıcı olmadığını aktararak “Halkın haber alma ve farklı görüşlere erişim hakkının yok edildiği güncel karabasanı gösteren örneklerden biri yalnızca” dedi.

İmrek, yönetenlerin lüks tüketim alışkanlıklarının dünyanın tüm demokratik ülkelerinde eleştiri konusu olabileceğinin altını çizerek şöyle devam etti:

“Yazıda bir hakaret sözü yok. Zaten iddianamede de hakaret içerikli bir tek sözcük gösterilememiş, ‘İlgisiz kişilerle kıyaslamak’ ve ‘Güzel vasıflar atfetmeyerek hakaret etmek’ gibi tuhaf bir suç icat edilmek istenmiştir. Dosyaya Sayın Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak tarafından hazırlanan bir bilimsel mütalaa da sunuyoruz, hakaretin ve basın özgürlüğünün ne olduğuna dair geniş kapsamlı açıklamalar var, kendilerine teşekkür ediyorum. Oldukça zorlama bir şekilde açılmış bu davanın beraatle sonuçlanmasını umuyorum.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD İç Güvenlik Bakanlığı: Beyaz ırkçılar en ölümcül iç terör tehdidi

SONRAKİ HABER

Adana merkezli 12 ilde, 24 kişiye yönelik "FETÖ" operasyonu düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa