05 Ekim 2020 17:36

Şarkıcı Gökhan Özoğuz hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Şarkıcı Gökhan Özoğuz hakkında mültecilere ilişkin kullandığı ayrımcı ifadeler nedeniyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Müzisyen Gökhan Özoğuz'un resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım

Paylaş

Şarkıcı Gökhan Özoğuz hakkında, sosyal medya hesabından Suriyeliler ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan yürütülen soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

Gökhan Özoğuz 16 Ağustos'ta Twitter hesabından Evrensel’de yer alan Ercüment Akdeniz’in “İstanbul'un Suriyelilere bakışında kırmızı alarm” başlıklı yazısını alıntılayarak “Çok iyi yazı! 1.000.000 Suriyeli var ve her geçen gün çoğalmaya devam ediyor. Çete savaşları kapıda. Savaş bitti. Neden ülkelerine geri dönmüyorlar?​” demişti.

Paylaşım nedeniyle yapılan suç duyurusunu inceleyen savcılık soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi. Kararda Türk Ceza Kanunu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" başlığıyla yer alan 216. maddesinin birinci fıkrasındaki suçun oluşabilmesi için eylemin halkın sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik fiilini içermesi, aynı kanun maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenen suçun oluşabilmesi için ise failin halkın bir kesimini sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılaması, yine belirtilen fiillerin bu özelliklere sahip halkın gayrimuayyen bir kesimine yönelik yapılması gerektiği belirtildi.

Yargıtay'ın yerleşik kararlarına göre, suçun oluşması için fiilde ağır ve yoğun bir tarzda kin ve düşmanlığa tahrikin var olması ve fiilin etkili bir şiddet çağrısı ya da nefret söylemi içermesi, ayrıca fiilin adet ve şahıs olarak muayyen olmayan bir toplum kesimine yönelik olması gerektiği vurgulanan takipsizlik kararında, Gökhan Özoğuz'un soruşturma konusu paylaşımlarının belirtilen tespitler doğrultusunda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunun unsurlarını oluşturmadığı gerekçesiyle söz konusu olay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DBP eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın tahliyesine itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Kovid-19 tedavisi gören ABD Başkanı Trump, taburcu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...